Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Dokument avslöjar: Bluffen om rysk påverkan på USA-valet var Hillary Clintons idé

KONSPIRATIONER. Offentliggjorda dokument visar att förre presidenten Barack Obama informerats om Hillary Clintons bluff om ”rysk påverkan”.

Bonniermedia: “Så pratar du med dina barn om Trump”

MEDIA. De två Bonnierägda tidningarna Expressen och DN har tagit hjälp av psykologer som ger tips till oroliga läsare hur de ska” prata om valet av Donald Trump” med sina barn.

Red Ice TV sänder valvaka med flera intressanta gäster

PRESIDENTVALET. Under natten kommer Red Ice TV att sända en valvaka där de bevakar det amerikanska presidentvalet med flera intressanta gäster.

Röstningsmaskiner bytte från Trump till Clinton

PRESIDENTVALET 2016. Rapporterna haglar in om krånglande röstningsmaskiner under den pågående röstningen om USA:s framtida president.

Infantil Trump-biografi av finskt journalistpar

PRESIDENTVALET 2016. En av Motståndsrörelsens aktivister har läst en nyligen utgiven bok om den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump. Dock ger inte boken en objektiv beskrivning av Trump utan är fylld av vinklingar, smutskastning och politisk korrekthet.

Trump fördes av scenen vid ett valmöte – misstänkt pistolman i publiken

USA. Under lördagen när Donald Trump höll ett valmöte i staden Reno i Nevada uppstod tumult i publiken varpå Trump fick föras av scenen av säkerhetspersonal. Anledningen sägs vara att det misstänktes vara en beväpnad man i publiken.

Svartas kriminalitet kan avgöra presidentvalet i USA – kanske för sista gången

USA. Vågmästarstaten Florida förbjuder människor med kriminell historik från att rösta, vilket kan komma att gynna Donald Trump. Men ifall Hillary Clinton blir president är det tveksamt ifall en sådan fördel kan hjälpa en kandidat som Trump i framtiden.

Julian Assange: “Clintons e-mail kommer inte från Ryssland”

UTRIKES. I en exklusiv intervju med Wikileaks chefredaktör Julian Assange säger han bland annat att Hillary Clinton ljuger när hon påstår att Ryssland ligger bakom att hennes e-mail läckt.

Trump går om Clinton i ny mätning

USA. I en nyligen publicerad opinionsundersökning får Donald Trump för första gången på flera månader ett knappt försprång framför Hillary Clinton.

Allt fler tror att Trump vinner presidentvalet i USA

USA. Donald Trumps förmåga att engagera väljare samt det faktum att Hillary Clinton framstår som allt mer korrupt är några av anledningarna till att allt fler tror att Trump blir USA:s näste president, trots vacklande opinionssiffror.

FBI återupptar Clinton-utredning

USA. Efter att FBI fått kännedom om ytterligare mejl som Hillary Clinton skickat från sin privata mejlserver har nu utredningen emot henne återupptagits. En nyhet som hennes rival Donald Trump välkomnar, knappt två veckor innan det viktiga presidentvalet i USA.

Kärnvapenkrig om USA inte väljer Trump enligt inflytelserik rysk-judisk politiker

UTRIKES. Den rysk-judiske topp-politikern Vladimir Zhirinovsky anser att relationerna mellan Ryssland och USA inte kan bli sämre än vad de är idag. Det enda som skulle göra relationen sämre mellan stormakterna är om ett krig bryter ut och för att undvika det menar han att Donald Trump måste vinna presidentvalet.

SVT: “Presidentvalet är den vite mannens sista strid”

POLITIK. I en krönika menar en av SVT:s utrikeskommentatorer att det amerikanska presidentvalet är den vite mannens sista strid och att vita heterosexuella män snart är i minoritet i USA.

Judisk miljardär gör helomvändning – drar in bidrag till Trump

USA. Den judiske miljardären och krigshetsaren Sheldon Adelson antydde i maj att han skulle donera 100 miljoner dollar till Donald Trump om denne skulle bli republikanernas presidentkandidat. Men nu, knappt två månader innan valet, säger han att det inte blir några pengar till Trump. En avgörande orsak är att Trump ännu inte besökt Israel.

Politisk kommentator efter personangrepp på Trumps anhängare: “Hillary har gått över gränsen”

USA. Valkampanjen mellan de båda amerikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Hillary Clinton trappas nu upp med ytterligare grova personangrepp. Den politiske kommentatorn Marcus Oscarsson menar att Clinton gått över gränsen när hon nu även går till angrepp mot Trumps väljare och bland annat kallar dem ”sexistiska, homofobiska och främlingsfientliga”.

Journalist censurerad och avstängd efter att ha ifrågasatt Clintons hälsa

USA. Efter att ha skrivit två artiklar rörande Hillary Clintons allt mer ifrågasatta hälsa stängdes under söndagskvällen en amerikansk journalist av från sitt arbete på Huffington Post. Både artiklarna raderas dessutom från tidningens hemsida.

Visselblåsare i Clintons läger avrättades på öppen gata

WIKILEAKS. Datachefen i det Demokratiska partiets nationella kommitté mördades på öppen gata i Washington strax innan WikiLeaks offentliggjorde interna och känsliga mail från kommittén. Nu antyder Julian Assange att datachefen var en av WikiLeaks källor.

19-åring försökte skjuta Trump med polisvapen

USA. En man försökte för två dagar sedan få tag i ett polisvapen för att skjuta presidentkandidat Donald Trump när denne höll tal på ett kasino i Las Vegas.

Hillary Clinton klar som Demokraternas presidentkandidat

USA. Enligt nyhetsbyrån AP har Hillary Clinton redan nu samlat ihop det stöd som krävs för att bli Demokraternas presidentkandidat, trots att Kalifornien ännu inte sagt sitt. Motkandidaten Bernie Sanders vägrar dock fortfarande att ge upp.

Judinna klär ut sig till Hitler och sammankopplar honom med Trump

USA. Judinnan Sarah Silverman framträdde i torsdags i Conan O’Briens TV-shop. Silverman hade i programmet klätt ut sig till Adolf Hitler och menade bland annat att Hitler tagit illa upp av att många jämfört Donald Trump med honom även om han ändå håller med Trump i väldigt många frågor.

Valet av presidentkandidater klart i Iowa

USA. Nu har det preliminära valresultatet i valet av presidentkandidater blivit sammanräknat för delstaten Iowa.

Donald Trump: “We will make America great again”

USA. Nu har republikanernas presidentkandidat släppt sin nya kampanjfilm där han vill stoppa illegal invandring och krossa Islamska staten.