USA. Valkampanjen mellan de båda amerikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Hillary Clinton trappas nu upp med ytterligare grova personangrepp. Den politiske kommentatorn Marcus Oscarsson menar att Clinton gått över gränsen när hon nu även går till angrepp mot Trumps väljare och bland annat kallar dem ”sexistiska, homofobiska och främlingsfientliga”.

Donald Trump och Hillary Clinton.

Tonläget hårdnar mellan Donald Trump och Hillary Clinton.

Den amerikanska valkampanjen mellan de båda presidentkandidaterna Donald Trump och Hillary Clinton blir allt grövre och förutspås nu av den politiske kommentatorn Marcus Oscarsson att bli den värsta valkampanjen någonsin sett till smutskastning och grova personangrepp.

På ett kampanjmöte i Florida sade Trump om Clinton att hon skulle kunna skjuta någon mitt i hjärtat framför alla åskådare utan att åka fast. Clinton kontrade med att gå till personangrepp inte bara på sin motståndare utan även Trumps väljare. Hon sade att hälften av Trumps väljare kan ”placeras i de bedrövligas papperskorg” detta då hon anser att de bland annat är ”sexistiska, homofobiska och främlingsfientliga”.

Oscarsson menar att det är ett grovt fel när politiker inte kan hålla sig till att angripa sin motkandidat utan även ger sig på dennes väljare. I Trumps fall motsvarar hälften av hans väljare omkring 30 miljoner amerikaner. Även i Sverige kan man se dessa tendenser när exempelvis politiker uttalar sig nedvärderande om Sverigedemokraternas väljare, säger Oscarsson.

Oscarsson skriver följande på sin offentliga Facebooksida:

Hillarys angrepp på hälften av Donalds anhängare – 30 miljoner amerikaner – som hon drar över en kam som hemska människor är mycket olämpligt. Toppolitiker ska aldrig attackera motkandidatens väljare, utan istället fokusera på motkandidaten. Vi har sett liknande tendenser i Sverige när politiker uttalat sig på ett sätt som uppfattas som nedvärdering av SD:s väljare. Det är fel i USA och det är fel i Sverige. Sådant slår tillbaka. Hillary gjorde ett misstag idag!

Källa:
Nya grova personangrepp – Hillary gick över gränsen


  • Publicerad:
    2016-09-11 13:30