UTRIKES. USA:s tidigare utrikesminister Colin Powells privata mejl har läckt ut och i mejlen kallar han bland annat presidentkandidaten Donald Trump för ”nationell skam” och ”internationell paria” och han menar att Trump är rasistisk. Powell ger dock även en känga mot Hillary Clinton som han kallar för girig.

Senast i raden bland amerikanska politiker att få privat korrespondens publicerad för allmän beskådan är Colin Powell, som var utrikesminister i den amerikanska regeringen som leddes av George Bush mellan 2001 till 2005.

I mejl till journalisten Emily Miller, som tidigare varit anställd hos Powell, skriver han att presidentkandidaten Donald Trump är en ”nationell skam” och ”internationell paria”. I samma mejl står det att Trump håller på att förgöra sig själv utan att demokraterna ens behöver attackera honom.

I ett annat mejl dömer Powell ut Trump för att ha stött rörelsen som krävde att president Barack Obama skulle offentliggöra sin födelseattest för att visa att han verkligen var född i USA, vilket Powell menar var rasistiskt av Trump att kräva.

Ja, hela rörelsen var rasistisk. Det anser 99 procent. När Trump inte kunde hålla det flytande sa han också att han ville se om attesten bevisade att han var muslim”, skriver Powell i mejlet.

I ett annat mejl går Powell även till angrepp mot Demokraternas presidentkandidat, Hillary Clinton, där han skriver att Clinton är girig.

Jag berättade om föreläsningen jag blev av med på ett universitet eftersom hon tog så mycket betalt från dem att de inte hade råd med några arvoden på ett tag. Jag borde skicka henne räkningen”, skriver han.

Läckan finns upplagd på slutna ”DC Leaks”. Sajten har tidigare lagt upp flera andra läckor och den har anklagats för att ha kopplingar till rysk underrättelsetjänst, något som inte har bekräftats.

Källor:
Colin Powell Confirms Leaked E-Mails Are ’Accurate,’ Warns More Are Coming
Leaked Colin Powell emails reveal Clinton’s apparent disdain for Obama


  • Publicerad:
    2016-09-15 10:25