USA. Valkampanjen inför presidentvalet i USA fortsätter och i ett tal som hölls natten till idag menade Trump att Hillary Clinton är djävulen själv och att han fruktar att valet är riggat.

Donald Trump

Det var på ett valmöte i Ohio natten till idag som Donald Trump gjorde ett uttalande om att han fruktar oegentligheter inför det kommande presidentvalet i USA. Vidare sade Trump att hans rival Hillary Clinton är djävulen själv. Han menar att Bernie Sanders ingått avtal med djävulen och att Hillary Clinton då är djävulen i det hela.

Trump har under vintern och våren hävdat med bestämdhet att presidentvalet är riggat för att ge Clinton segern över Bernie Sanders. Hans uttalanden om att det stundande presidentvalet inte skulle vara helt demokratiskt har ansetts vara mycket kontroversiellt nu när landet går till nationellt val.

— Den 8 november måste vi vara försiktiga, för valet kommer att vara riggat. Jag hoppas att republikanerna håller noggrann uppsikt över det, annars kommer det att tas ifrån oss, säger Trump.

Donald Trump har tidigare gjort flera uttalanden som fått mycket kritik. Bland annat då han sa att Barack Obama blev vald till president på felaktiga grunder eftersom han enligt Trump inte är född i USA och att den globala uppvärmningen inte är helt sanningsenlig.

Det amerikanska folket verkar enligt nya mätningar ha ändrat åsikt i frågna om de båda presidentkandidaterna. Trump ledde över Clinton med 48 mot 45 procent efter Republikanernas konvent men efter Demokraternas konvent återtar Clinton nu ledningen.

Källa:
Trump: ”Hillary Clinton är djävulen”


  • Publicerad:
    2016-08-02 10:30