USA. Den judiske miljardären och krigshetsaren Sheldon Adelson antydde i maj att han skulle donera 100 miljoner dollar till Donald Trump om denne skulle bli republikanernas presidentkandidat. Men nu, knappt två månader innan valet, säger han att det inte blir några pengar till Trump. En avgörande orsak är att Trump ännu inte besökt Israel.

Den judiske miljardären Sheldon Adelson vill inte längre lägga sina pengar på Trump.

Den judiske miljardären och sionisten Sheldon Adelson vill inte längre lägga sina pengar på Trump.

Nordfront rapporterade i våras om att den judiske miljardären och Iran-hatande krigshetsaren Sheldon Adelson ville donera 100 miljoner dollar till den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Men enligt en källa till brittiska Guardian har Adelson ”irriterats” av att Trump ännu inte besökt Israel, en nation som Trumps tilltänkta donator hårdnackat stödjer. Ett annat krav från Adelson har varit att Trump ska anpassa sin retorik gentemot sin rival, demokraternas Hillary Clinton, något som enligt honom inte skett.

För nu, knappt två månader innan valet, har Adelson beslutat att Trump inte får några 100 miljoner dollar. Officiell förklaring ska vara att Trump ser ut att förlora valet mot Clinton, trots att Trump i flera mätningar nu leder över henne. I stället väljer den judiske miljardären att donera 40 miljoner dollar till olika republikanska kandidater för kongressen.

Även om Donald Trump har problem med att få stöd av de traditionella och superrika, mestadels judiska, bidragsgivarna är han dock väldigt populär bland vanligt folk. Genom små donationer på 200 dollar eller mindre har han lyckats samla in 100 miljoner dollar, något som är rekord för en republikansk presidentkandidat. Trump har tidigare i ett tal till ”Republican Jewish Coalition” även sagt att han inte kommer köpas av dem.

Trumps rival Hillary Clinton tar däremot emot stora summor pengar från främst judiska donatorer.

Källor:
Sheldon Adelson Focuses on Congressional Races, Despite Donald Trump’s Pleas
‘Irked’ Adelson said to be holding off from funding Trump
 Trump shatters GOP records with small donors
Zio-whore Hillary & Her Seven Sleazy Zionist Top Campaign Donors


  • Publicerad:
    2016-09-23 06:30