JUDISK MAKT. En judisk historiker bekräftar i en ny studie att judar står för 50 procent av finansieringen av Hillary Clintons presidentvalskampanj. Samtidigt står judiska donatorer för 25 procent av pengarna till den republikanska kampanjen.

usa-israel-1

Tidigare har Nordfront uppmärksammat hur den amerikanske historikern, opinionsbildaren och politikern David Duke avslöjat att de sju främsta bidragsgivarna till Hillary Clintons presidentvalskampanj är judar.

Nu bekräftar en ny studie att hela 50 procent av Clintons kampanj kan vara finansierad av judiskt kapital. Studien har till och med uppmärksammats av israeliska tidningar som The Jerusalem Post.

Det är den judiske historikern Gil Troy som granskat varifrån pengarna till både den republikanska och demokratiska presidentvalskampanjen kommer. Samtidigt som hälften av Demokraternas valkassa kommer från judiska finansiärer så står judar för 25 procent av donationerna till den republikanska kampanjen.

Troy, som är verksam vid ett kanadensiskt universitet men publicerar den nya studien via ett israeliskt universitet, menar att hans fynd förklarar varför valkampanjer i USA fäster så stor vikt vid judiska frågor trots att judar endast utgör 2 procent av USA:s befolkning.

Den israeliska tidningen Arutz Sheva (Israel National News) skriver följande om studien:

Troy uppskattar att 70 procent av judarna kommer rösta för Hillary i november, vilket är en liknande andel av judarna som röstade för Barack Obama i förra valet. Enligt Troy stödjer de judiska bidragsgivarna främst Demokraterna, trots att Republikanerna har en orubbligt pro-Israelisk utrikespolitik.

— Liberalism fungerade för judarna i USA. Det gav dem extraordinära möjligheter och lät dem åtnjuta politiska friheter. Utsträckningen som liberalism och liberala idéer har varit bra för judarna i Amerika förklarar varför så många amerikanska judar anser att liberalism och judaism är samma sak, säger Troy till The Jerusalem Post och fortsätter sedan:

— Även om Republikanerna är mer pro-israeliska än någonsin tidigare, och ibland även mer ”pro-Israel” (hur du nu definierar det) än Demokraterna, så har amerikansk-judisk liberalism blivit en mentalitet, en känsla, en ideologi, en kulturell identitet.

Källa:
US Jews contribute half of all donations to the Democratic Party


  • Publicerad:
    2016-10-07 11:45