PRESIDENTVALET I USA. Enligt den avslöjande dokumentären ”Project Veritas” har Demokraterna använt sig av inhyrda provokatörer för att skapa kaos och bråk på presidentkandidaten Donald Trumps möten. Taktiken kallas ”bird-dogging” och går ut på att skapa en atmosfär av oreda kring kandidaten.

ddd

Robert Creamer med sin judiska fru, politikern Janice ”Jan” Schakowsky.

Under måndagen släppte amerikanen James O’Keefe den första delen av en dokumentär där han avslöjar fulspel under den pågående presidentvalskampanjen i USA. I dokumentären, som filmats med dold kamera, får vi se hur inhyrda provokatörer, ledda av den politiske aktivisten och dömde brottslingen Robert Creamer, skapar bråk och kaos på Donald Trumps möten.

Taktiken går under namnet ”bird-dogging” och går ut på att man aktivt försöker att skapa en konflikt med ett på förhand utvalt offer. Sedan ser man till att ha dokumenterat händelsen som sprids till media för maximal effekt. Enligt uppgifter ska man flera gånger ha använt sig av utsatta människor och personer i en beroendesituation för att starta konflikten. Det har bland annat varit hemlösa och psykiskt sjuka människor som utnyttjats.

— Så en av de saker som vi gör är att vi iscensätter mycket äkta gräsrotsprotester på deras egna evenemang. Vi infiltrerar, du vet. Sen får vi det på band, säger en av Creamers konsulter, Scott Foval.

Creamer är också en av personerna bakom organisationen ”Democracy Partners”, vilka enligt dokumentären ska arbeta åt Hillary Clintons kampanjrörelse. När Creamer filmas med dold kamera syns han till och med erkänna att Clinton är medveten om ”allt” hans arbete.


  • Publicerad:
    2016-10-17 21:20