UTRIKES. Det blev en hätsk debatt inatt mellan presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump. Bland annat sa Trump att om han skulle vara president så skulle Clinton sitta i fängelse.

Nattens debatt mellan presidentkandidaterna Donald Trump och Hillary Clinton blev betydligt mer hätsk än den inledande presidentvalsdebatten. Bland annat så anklagade Trump Clinton för brott i samband med hanteringen av det amerikanska utrikesdepartementets sekretessbelagda mejl.

Han lovade även att tillsätta en särskild åklagare som bara skulle arbeta med att utreda dessa brott och de korruptionsankagelser som riktats mot Clinton. Något som FBI inte inlett något åtal för under Barack Obamas tid i Vita huset.

— Jag visste inte att jag skulle säga det här, och jag hatar att säga det. Men om jag blir president kommer jag att instruera justitieministern att tillsätta en särskild åklagare för att titta på det här. Det har aldrig varit så här mycket lögner tidigare. Det har aldrig förekommit något liknande. Vi kommer att ha en särskild åklagare, sa Trump under debatten.

Clinton svarade med att hon var väldigt tacksam för att det ”inte är någon med Donald Trumps temperament som leder vårt rättsväsende”, varpå Trump replikerade med att säga:

— I så fall skulle du sitta i fängelse.

Trumps kommentar möttes av rungande jubel från publiken.

Hillary Clinton utreds redan för korruptionsbrott i samband med Clinton Foundation där bland annat de svenska företagen Eriksson och Lundin Oil ska ha köpt amerikansk utrikespolitik i utbyte mot donationer till Clinton-familjens stiftelse.

Se debatten nedanför:


  • Publicerad:
    2016-10-10 09:20