UTRIKES. Den rysk-judiske topp-politikern Vladimir Zjirinovskij anser att relationerna mellan Ryssland och USA inte kan bli sämre än vad de är idag. Det enda som skulle göra relationen sämre mellan stormakterna är om ett krig bryter ut och för att undvika det menar han att Donald Trump måste vinna presidentvalet.

Den judiske politikern Vladimir Zjirinovskij.

Den judiske politikern Vladimir Zjirinovskij.

Vladimir Zjirinovskij, som är ledare för det tredje största partiet i det ryska parlamentet, det Kremlintrogna Liberala Demokratiska Parti av Ryssland (LDPR), talar i en intervju med Reuters om att amerikaner riskerar dras in i ett kärnvapenkrig mot Ryssland om inte Donald Trump röstas fram som president istället för Hillary Clinton.

— Amerikaner som röstar under presidentvalet den 8:e november måste inse att de röstar för fred på vår planet om de röstar på Trump. Men röstar de för Hillary blir det krig. Det skulle bli en kort film, med Hiroshimas och Nagasakis överallt, säger Zjirinovskij.

Hans kommentarer kommer i samband med djupa meningsskiljaktigheter mellan Washington och Moskva angående Syrien och Ukraina samt efter Vita Husets anklagelse mot Ryssland förra veckan med påståenden om att de ligger bakom cyberattacker mot Demokraterna.

— Trump kommer inte bry sig om Syrien, Libyen och Irak, för varför ska Amerika lägga sig i dessa länders affärer? Och Ukraina. Vem behöver Ukraina? frågade sig Zjirinovskij vidare.

Zjirinovskij räknade sig själv som vän med Iraks tidigare ledare Saddam Hussein och Libyens diktator Muammar Gaddafi medan de levde. Båda ledarna blev mördade av USA, vilket Zjirinovskij beklagar. Även om Trump och Rysslands president Vladimir Putin aldrig har träffats tidigare tror Zjirinovskij att de skulle kunna etablera ett nära samarbete.

— Seger för Trump skulle vara en gåva för mänskligheten. Men om Hillary Clinton vinner blir det den sista amerikanska presidenten någonsin, avslutar han.

Källa:
Top Russian Official: If America Doesn’t Elect Trump, There will be a Nuclear War


  • Publicerad:
    2016-10-14 15:25