UTRIKES. Det radikala grekiska nationalistpartiet Gyllene Gryning berömde nyligen republikanernas Donald Trump bland annat för att han står upp mot illegal invandring. Partiet är det enda i Grekland som stödjer Trump, eftersom både regeringen och oppositionen i landet stödjer demokraternas Hillary Clinton.

illias

Det var i ett tal i det grekiska parlamentet som Gyllene Grynings talesman Ilias Kasidiaris påpekade att patriotiska vindar blåser över hela Europa. Han menade också att detsamma gäller USA, vars lands politiska läge han kommenterade såhär:

— Det verkar som att nästa president kommer vara en patriotisk president. En president som inte vill ha illegala invandrare i sitt land, som vill att medborgarna i varje land ska vara härskare i sina länder och inte utlänningarna, sa Kasidiaris med tydlig referens till republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

Han nämnde också i förbigående att ”den geopolitiska balansen kommer att förändras” med Trump som president. Trump har tidigare gjort flera uttalanden som bland annat varit kritiska till NATO och amerikansk interventionism, samt positiva till Rysslands agerande mot Islamiska Staten i Syrien.

Gyllene Grynings talesman gav även en känga åt det styrande partiet SYRIZA samt oppositionens Ny Demokrati som han anklagade för att båda stödja demokraternas kandidat Hillary Clinton.

Se klippet nedanför:


  • Publicerad:
    2016-10-14 11:05