GREKLAND. I lördags marscherade tusentals grekiska nationalister för att hedra tre grekiska officerare som dödades av turkiska militärer 1996.

gyllendagry1

I lördags hölls den årliga IMIA-marschen i Aten. Tusentals grekiska nationalister deltog i vad som ursprungligen var en minnesdag för de tre grekiska marinofficerarna som miste livet under ett turkiskt angrepp i januari 1996.

Marinofficerarna satt i en helikopter över Egeiska havet när turkiska styrkor attackerade dem vilket resulterade i att helikoptern störtade i havet. Samma natt som attacken skedde samlades nationalister utanför det grekiska parlamentet och krävde ”krig framför underkastelse”. Regeringen vägrade emellertid att vidta åtgärder.

I sitt tal till folkmassorna berörde Gyllene grynings ledare Nikolaos Michaloliakos ett brett spektrum av ämnen. Från den mycket impopulära regeringens hot mot grekiska nationalister, till hyllningar av USA:s president Donald Trump för hans åtstramning av invandringen. Han nämnde också att massinvandringen till Grekland är på väg att bryta ner landet både socialt och ekonomiskt och att Grekland därmed har ett akut behov av att lösgöra sig från Europeiska unionen.

Se filmer från IMIA-marschen nedan:

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källa:
Xaameriki


  • Publicerad:
    2017-02-01 19:40