GREKLAND. Gyllene gryning-politikern Ilias Kasidiaris hamnade igår i bråk efter att en konservativ politiker störde honom under ett tal.

Under gårdagen höll Ilias Kasidiaris från Gyllene grynings ledning ett tal i det grekiska parlamentet där han kritiserade vänsterregimen för att sitta i knät på bankerna och andra utländska intressen. I slutet av det passionerade talet blir Kasidiaris störd av den konservative politikern Nikos Dendias, som företräder Ny demokrati och tidigare har varit Greklands försvarsminister.

Dendias valde att gå förbi framför Kasidiaris när denne stod upp och talade till parlamentet.

— Gå inte framför mig! Ser du inte att jag talar? sa Kasidiaris irriterat till Dendias som då stannade upp och ställde sig framför Kasidiaris och avbröt dennes tal.

Händelsen fångades på film men materialet som släppts visar sedan en kameravinkel uppifrån där man inte ser exakt vad som händer förutom att hela parlamentet blickar åt Kasidiaris håll samtidigt som man hör att tumult utbryter och talmannen upprört börjar ropa efter vakter.

Den grekiska tidningen Ekathimerini rapporterar på engelska att Kasidiaris ”både verbalt och fysiskt ofredade” Dendias och att vissa partikamrater till Kasidiaris ska ha kastat vattenflaskor på Dendias. Som straff för händelsen ska Kasidiaris bli avstängd från den aktuella debatten och få sin lön halverad den här månaden.

 


  • Publicerad:
    2017-05-16 09:55