GREKLAND. En parlamentsledamot från det nationalistiska partiet Gyllene gryning ska i helgen ha blivit utsatt för ett mordförsök.

Gyllene gryning utsatt för ännu ett blodtörstigt attentat.

Gyllene gryning utsatt för ännu ett blodtörstigt attentat.

George Germenis från det nationalistiska partiet Gyllene gryning blev i helgen utsatt för ett mordförsök av anarkister beväpnade med kofot och pepparspray. Germenis, som sitter i det grekiska parlamentet, ska ha befunnit sig nära ett av partiets kontor när angreppet skedde.

Germenis försvarade sig mot angriparna och kunde på egen hand ta sig tillbaka till partiets huvudkontor. Till följd av angreppet fick han sy sju stygn i huvudet.

Gyllene gryning skriver på sin engelskspråkiga hemsida:

Vår kamrat George Germenis blev för några timmar sedan angripen av 30 anarkister, sponsrade av Syriza (vänsterradikalt parti, reds. anm), som var beväpnade med kofot och som slog mot hans huvud med avsikt att döda. Germenis kämpade tillbaka medans han blev träffad av kofoten innan angriparna drog sig tillbaka, oförberedda på hans motstånd. Germenis måste sy sju stygn i skallen och gick därefter direkt till Gyllene grynings huvudkontor för att göra följande uttalande.

Se George Germenis uttalande med engelsk text nedan:

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källa:
GREECE:  Syriza Anarchists Attempt to Murder Golden Dawn MP George Germenis!


  • Publicerad:
    2016-11-23 07:30