GREKLAND. Nordfront kan nu kort rapportera om en historia från Grekland som pendlat mellan lyckligt och olyckligt slut och ännu inte fått slutgiltig form.

Vänsterextremister visar vad de tycker om yttrandefrihet och böcker som de inte gillar.

Maskerade vänsterextremister attackerade mitt på dagen för några veckor sedan en byggnad i centrala Aten. I byggnaden har det grekiska nationalistpartiet Gyllene gryning ett huvudkvarter och på bottenplan driver partiet en bokaffär. Vänsterextremisterna orsakade ytlig skada på bokaffärens fönster med hjälp av hammare och andra redskap innan de flydde från platsen. Händelsen fångades på en film som kan ses ovan.

Trots att attacken skedde centralt i Aten i ett område med många myndighetsbyggnader och bara runt tusen meter från den amerikanska ambassaden lyckades inga poliser ingripa mot vänsterextremisterna.

Ingen vänsterextremist har heller gripits i efterhand för attacken mot bokaffären. Däremot fick en av de inblandade vänsterextremisterna sitt ansikte justerat samma dag efter att han dykt upp och fotat skadorna på lokalen som han och hans kamrater attackerat:

Grov översättning (grekiska -> engelska -> svenska) av bildens text: ”När du inser att Bakunins anarkism i praktiken inte fungerar som du hade tänkt dig!”

På grund av detta har en av Gyllene grynings säkerhetschefer gripits. Detta efter att media hängde ut honom och mannen med det trasiga ansiktet, som tidigare inte kunnat identifiera någon av personerna som misshandlade honom, helt plötsligt ”kände igen” den här uthängda personen som en av förövarna.

Nordfront återkommer när polisen beslutat att släppa nationalisten eller väcker åtal mot honom.


  • Publicerad:
    2017-04-08 17:20