GREKLAND. Under en debatt i det grekiska parlamentet uttryckte nyligen Christos Pappas, ledamot för Gyllene Gryning, att Israel är en evig fiende till Grekland och ortodox kristendom. Nu har landets försvarsminister bett justitiedepartementet att ”agera” mot Pappas.

Christos Pappas.

Christos Pappas.

För ett par veckor sedan debatterades ratificeringen av Greklands överenskommelser med andra länder i det grekiska parlamentet. Då ska Gyllene Gryning-politikern Christos Pappas ha uttryckt att Israel är en evig fiende till Grekland och ortodox kristendom.

Han ska även ha påpekat att Israel hänger sig åt metoder som kan kallas folkmord, skapar oro och instabilitet i hela regionen och att det är vansinne att Grekland skulle ha samarbete med en sådan skurkstat.

Detta ledde till att Greklands försvarsminister Panos Kammenos bad landets justitiedepartement att ”vidta åtgärder” gentemot Pappas uttalanden som han kallar ”rasistiska och xenofobiska”.

Kammenos själv har tidigare anklagats för antisemitism då han 2014 påtalade att judar betalar färre skatter än greker i landet, men sedan han blev försvarsminister har han arbetat för att stärka Greklands relation med Israel.

Christos Pappas fängslades i oktober 2013 tillsammans med andra högt uppsatta medlemmar i Gyllene Gryning med anklagelse att ha deltagit i en ”kriminell organisation”. Efter 18 månader tvingades dock myndigheterna att släppa bland annat Christos eftersom inget åtal ännu lämnats in och han lever än idag under strikta restriktioner i väntan på åtal.

Källor:
Golden Dawn lawmaker says Israel ‘eternal enemy’ of Greeks, Christians
Golden Dawn MP Pappas released from jail pending trial, as detention period has expired


  • Publicerad:
    2016-06-12 21:10