GREKLAND. Nyligen höll det grekiska nationella partiet Gyllene gryning sin åttonde kongress i Greklands huvudstad Aten. Medlemmar från alla delar av landet samlades under parollen ”Vi vill ha vårt fädernesland tillbaka!”.

Gyllene gryning kongress-1

Bild från kongressen.

Gyllene gryning höll nyligen sin åttonde kongress i huvudstaden Aten under parollen ”Vi vill ha vårt fädernesland tillbaka!” och medlemmar från hela Grekland deltog. Men det var inte enbart medlemmar från Gyllene gryning som var på plats. Representanter från flera utländska nationella partier deltog också från länder som Frankrike, England, Tyskland, Ryssland, Belgien, Italien och Danmark. Under eventet organiserades bland annat ett nytt nationellt råd.

Greken George Papailias, som är medlem i Gyllene gryning men representerar organisationen i New York, har gjort ett kortare reportage från kongressen på den amerikanska nyhetssidan The Daily Stormer. Han skriver:

Under den första dagen diskuterade lokala partiledare, parlamentsledamöter och andra medlemmar ur den Centrala kommittén strategier inför framtiden. Jag hade äran att tala inför mina kamrater där jag svor att fortsätta kämpa för Gyllene gryning utomlands mot de krafter som önskar att förgöra vårt fädernesland.

Vidare skriver Papailias att han för första gången träffade medlemmar från Gyllene gryning i Australien och att de efter kongressen åkte ner till Atens förorter för att hjälpa greker i nöd.

Jag spenderade mycket tid med medlemmar från Gyllene gryning i Australien och dess ledande medlemmar så som Iggy Gavrilidis. Att möta dem för första gången jättekul då vi tidigare endast haft kontakt via telefon och vi diskuterade de aspekter som vi medlemmar möter utomlands. Senare efter konferensen skickades de ner till Atens förorter för att hjälpa greker som drivits in i fattigdom av Syriza och den ”vänsterradikala” regeringen.

Han avslutar sitt reportage med följande ord:

Med alla hemska saker som sker runt omkring oss finner vi ändå en känsla av styrka som våra fiender aldrig kommer att förstå sig på. Den känslan baserar sig på vad som är naturligt och sunt. Vi kommer att ta tillbaka vårt fädernesland och vi kommer ta tillbaka det enat!

Jag skulle vilja tacka alla för deras vänliga lyckoönskningar. En dag inom en snar framtid kommer vi tillsammans att resa oss likt fågeln Fenix reser sig ur askan!

Källa:
Report from the Golden Dawn 8th Congress in Athens!


  • Publicerad:
    2016-04-03 16:40