MASSINVANDRING. Enligt brittisk media har ”unga manliga flyktingar” som fastnat i Grekland börjar prostituera sig för att klara sig ekonomiskt.

Unga män och "flyktingpojkar" som fastnat i Aten har börjat hänge sig åt prostitution.

Unga män och ”flyktingpojkar” som fastnat i Aten har börjat hänge sig åt prostitution.

I Grekland, och särskilt i landets huvudstad Aten, har det blivit vanligt att ”unga män” och tonårspojkar, som rest till Europa som ”flyktingar”, säljer sexuella tjänster.

Eftersom det är köparens marknad så är tjänsterna billiga. Kunderna betalar oftast bara mellan 5-10 euro och pojkarna säger sig vara glada att det finns manliga turister, särskilt äldre personer, som vill köpa tjänsterna.

Enligt myndigheterna befinner sig omkring 60 000 ”flyktingar” motvilligt på olika flyktingläger i Grekland. Många av dem drömmer om att resa norrut, men gränserna är stängda. De har inte råd att betala smugglare för hemresan och prostitutionen har blivit ett sätt att försöka samla ihop pengar för att överleva.

I BBC:s video som är filmad i en park i centrala Aten säger en iransk flykting som prostituerar sig att han skäms och aldrig gjort något liknande. Hans dröm om Tyskland kan han nu glömma så nu försöker han få ihop 400 euro för att kunna bli smugglad tillbaka hem. Enligt en annan ung man från Afghanistan är en del av de som säljer sex är så unga som 15 år.

Enligt BBC ångrar de flesta som prostituerar sig att de reste till Europa.

Källa:
Migrants resorting to prostitution in Athens


  • Publicerad:
    2016-06-12 13:45