USA. Under natten till söndag, lokal tid, öppnade någon eld inne på en bögklubb i Orlando i delstaten Florida. Skytten ska även ha tagit gisslan under en kort tid men är enligt uppgifter nu död.

Kaotiskt utanför bögklubben Pulse i Orlando.

Kaotiskt utanför bögklubben Pulse i Orlando.

Inne på bögklubben Pulse, som beskriver sig som ”den hetaste gayklubben i Orlando”, ska en man ha öppnat eld mot gäster med ett halvautomatiskt vapen. Minst 20 personer uppges vara skadade och polisen beskriver händelsen som en ”masskadesituation”.

Gärningsmannen ska även under en tid hållit gisslan inne på klubben. Enligt uppgifter ska det ha tagit upp till fyra timmar innan polisen lyckades ta kontroll över situationen. De ska ha sprängt upp en dörr och tagit sig in på klubben och gärningsmannen uppges nu vara död.

Exakt hur många som skadats eller ifall någon förutom gärningsmannen avlidit under attacken har ännu inte framgått.

UPPDATERING:

Den misstänkte gärningsmannen är identifierad som Omar Saddiqui Mateen, en 29 år gammal amerikansk medborgare som tidigare uttryckt sympatier till Islamiska staten. IS har också tagit på sig ansvaret för dådet som beskrivits som ”en av de värsta masskjutningarna i USA:s historia”. Minst 50 personer uppges ha dödats och 53 skadats i attacken som av FBI utreds som ett terrorbrott.

Källor:
Police: Suspect in mass shooting at Florida gay club dead
Skottlossning på nattklubb i Orlando – många är skadade
Polisen misstänker: Orlando-skytten kan ha koppling till IS


  • Publicerad:
    2016-06-12 13:20