UNGERN. Enligt den vice ordföranden för regeringspartiet Fidesz känner Ungern att de har mandat att slå ned på George Soros organisationer i landet. Detta tack vare att Donald Trump snart tillträder som president i USA.

Ungern fortsätter att frigöra sig från kulturmarxismen.

Ungern fortsätter att frigöra sig från kulturmarxismen.

I en intervju under tisdagen sa Szilard Nemeth, som är vice ordförande för Viktor Orbans nationalkonservativa regeringsparti Fidesz, att det är dags för Ungern att ”slå ned på” alla privata organisationer som sponsras av den judiske riskkapitalisten och vänsteraktivisten George Soros.

— De som tjänar globala kapitalister och stödjer politisk korrekthet mer än sina egna länder ska stängas ned, sa Nemeth.

Enligt den statliga nyhetskanalen MTI ser man Donald Trumps stundande tillträde till det amerikanska presidentämbetet som ett gyllene tillfälle att göra upp med globalistiska och kulturmarxistiska krafter även internationellt. Detta då Trump i tal och debatter pekat ut Soros som delaktig i en ”global maktstruktur” som bland annat lobbar för politisk korrekthet och stjäl pengar från amerikansk arbetarklass.

Redan 2014 beordrade Orban att statliga myndigheter granskade norska organisationer som han menade bara var en täckmantel för ”betalda politiska aktivister”. Orban har dessutom flertalet gånger attackerat Soros, som föddes i Ungern, och hans organisationer då dessa ständigt arbetar för mångkultur och öppna gränser.

Parlamentet kommer därför snart att börja arbeta fram ett lagförslag som tillåter att myndigheter granskar ledare för privata organisationer.

Källa:
Hungary to crack down on Soros’ organisations


  • Publicerad:
    2017-01-11 21:20