EUROPA. EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans anklagade Ungern för antisemitism när landet stängde ett universitet som startats av den ungersk-judiske valutaspekulatören George Soros. Nu kräver Ungerns utrikesminister att Timmermans avgår.

Tidigare i år meddelade den ungerska regeringen att den George Soros verksamhet inte var välkommen i landet. Den ungerska regeringen har också stängt ner det Sorosfinansierade Central European University (CEU). Soros verksamhet ”tjänar globalistiska kapitalister och stöttar politisk korrekthet inom regeringar”, påstod regeringspartiet Fidesz vice ordförande bland annat.

Den antiglobalistiska retoriken som riktats mot juden George Soros, som föddes som György Schwartz, fick EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans att anklaga den ungerska regeringen för antisemitism.

— Jag har förstått detta och är upprörd. Jag har studerat antisemitismen noga i mitt liv och det blir alltid väldigt känslomässigt. Att antisemitismen fortfarande existerar i Europa är fruktansvärt, sa Timmermans i en intervju med tyska Die Zeit.

Timmermans anklagelser om antisemitism har fått Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó att kräva att Timmermans ska avgå från uppdraget som EU-kommissionens förste vice ordförande. Szijjártó menar att Ungern vidtagit åtgärder för att bekämpa antisemitism, bland annat genom att förbjuda ifrågasättandet av ”Förintelsen”.

Valutaspekulatören och “filantropen” George Soros har varit en av de främsta finansiärerna bakom de senaste årtiondenas icke-europeiska invandring till Europa. Han har även finansierat den ökända organisationen Expo, vilket Nordfront kunde avslöja förra året.


  • Publicerad:
    2017-05-09 17:10