UTRIKES. Den judiske miljardären George Soros kommer under veckan att träffa EU-bossen Jean-Claude Juncker bakom stängda dörrar för att diskutera vilka ”åtgärder” man ska vidta gentemot Ungern.

Den odemokratiskt tillsatte Jean-Claude Juncker och den judiske riskkapitalisten George Soros ska nu smida planer för att stoppa Ungerns nationalistiska politik.

Som en del av EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers kampanj mot Ungern, där han ämnar att dra landet inför rätta för diverse ”överträdelser mot EU-lagar”, kommer han under nästa vecka att bakom stängda dörrar träffa den judiske miljardären och globalisten George Soros.

Soros, som är född i Ungern, är väldigt illa ansedd i landet och dess president Viktor Orban har flera gånger verbalt attackerat den judiske riskkapitalisten och kallat honom för bland annat ”ett gigantiskt rovdjur som simmar i vattnet” samt vidtagit diverse politiska och juridiska åtgärder mot hans subversiva politiska arbete i landet.

Orban försöker just nu att driva igenom en lagändring som många menar är riktad specifikt mot Soros verksamhet. Lagändringen innebär att utländska universitet inte får bedriva verksamhet i Ungern, något som skulle tvinga Soros liberala och kulturmarxistiska universitet CEU i Budapest att stänga ned eftersom verksamheten är registrerad i USA.

— De George Soros-styrda organisationer som opererar i Ungern är bara pseudo-civila agenter, och vi är fast besluta att utrota sådan verksamhet, sa landets utbildningsminister Zoltan Balog nyligen.

Soros möte med Juncker ska enligt uppgift bland annat behandla hur man ska kunna stoppa Ungerns försök att frigöra sig från Soros tentaklar. Andra frågor som ska avhandlas sägs vara Ungerns restriktiva flyktingpolitik och Orbans vägran att låta sig styras från Bryssel.

En taleskvinna för EU-kommissionen har vägrat att presentera någon dagordning för mötet eller ens bekräfta ifall det kommer att publiceras någon sammanfattning av diskussionerna i efterhand. Hon ville inte heller säga huruvida journalister kommer att få möjlighet att ställa frågor till Juncker och Soros efteråt. Det enda som taleskvinnan har kunnat informera om är att Soros och representanter för EU-kommissionen kommer att diskutera ”den politiska utvecklingen”.

På vilket sätt en icke-folkvald judisk riskkapitalist har mandat att vara med och bestämma över Ungerns öde har inte heller kunnat presenteras.

EU-kommissionens medlemmar träffades redan för ett par veckor sedan för att diskutera Ungern, varpå man publicerade ett officiellt pressmeddelande där man bland annat skrev:

Den senaste tidens utveckling i Ungern har skapat allvarliga farhågor angående landets kompatibilitet med EU-lagstiftning samt de gemensamma värderingar på vilka Unionen vilar.

[…]

Som ett växande problem är den allmänna situationen i Ungern en anledning till oro för Kommissionen.

Soros impopularitet växer inte bara i Ungern. På många platser i Östeuropa har hans politiska propagandaarbete och ekonomiska stöd för subversiva och kulturmarxistiska grupper mött skarp kritik.

Makedoniens tidigare premiärminister Nikola Gruevski uppmanade exempelvis till en ”av-Sorosierig” av samhället, något som ledde till en nationell kampanj med namnet ”Stoppa Operation Soros”.

I Rumänien har till och med det korrupta socialdemokratiska partiet tagit ställning mot Soros och dess ledare Liviu Dragnea ska bland annat ha sagt att Soros ”finansierar ondskan och aldrig har gjort något bra för det här landet”.

Även i länder som Serbien och Bulgarien är Soros illa ansedd och kallas för alltifrån ”krigshetsare” till ”liberal terrorist”.

Soros politiska aktivism begränsas inte heller till endast Östeuropa. I Sverige har det avslöjats att han sponsrar flertalet folkfientliga organisationer, bland annat den privata underrättelsetjänsten Expo. Dessutom visade en läcka av interna dokument från hans Open Society Foundation att 13 av 20 av Sveriges EU-parlamentariker anses vara ”betrodda” av Soros, vilket gör Sverige till det EU-land som procentuellt har flest Soros-lakejer i parlamentet.

Källor:
Juncker and Soros hold Brussels meeting to plot legal action against Hungarian government
George Soros jagas i Östeuropa


  • Publicerad:
    2017-04-23 12:00