UNGERN. Victor Orban får fortsatt förtroende inför landets kommande val.

Victor Orban

Under söndagen höll det ungerska regeringspartiet Fidesz en partikongress där man gav sitt fortsatta förtroende för landets statsminister och tillika partiledare Victor Orban. Stödet från partiet var enhälligt, vilket innebär att Orban nu kan fortsätta som partiledare i ytterligare två år.

Den EU-kritiske Orban har gjort sig känd i såväl Ungern som i utlandet för att bland annat ha motsatt sig kraftigt mot EU:s flyktingpolitik, något som retat gallfeber på europeiska PK-politiker och byråkraterna i Bryssel.

Där andra EU-länder vikit sig för Bryssels påtryckningar om att avbelasta flyktingkatastrofen i bland annat Tyskland har Ungern under Orbans ledning totalvägrat. Istället har Ungern under Orbans ledning valt att bygga ett stängsel vid gränsen för att hindra rasfrämlingar från att komma in i landet.

Tidigare valundersökningar har visat att Orban och hans Fideszparti är det överlägset mest populära partiet i landet som tenderat att röra sig allt längre ut till hörnet på den traditionella höger-vänster skalan. Valundersökningarna visar även att landets centerparti med största sannolikhet kommer att förlora sin andraplats till det ”högerextrema” Jobbik.

I sitt tacktal till partikongressen sade Orban att partiet måste fortsätta sitt arbete med att förstärka de reformer det fått till stånd i landet så att de kan säkerställa att dessa förändringar blir till bestående förändringar.

Hur Orbans fortsatta förtroende tas emot av andra världsledare återstår att se. Men såväl Fidesz som Orban själv har utsatts för hård kritik på senare tid. Speciellt efter att de gett sig på den judiske multimiljardären och globalisten George Soros.

Källa:
Hungary’s Orban accepts party endorsement to fight next election


  • Publicerad:
    2017-11-14 12:15