KRIG. Först Syrien, sedan ”alla bombers moder” över Afghanistan och nu Ryssland, Iran och Nordkorea? Här följer en sammanfattning av den dramatiska förändringen av världsläget som har skett sedan Trumps till synes helt överraskande förvandling från isolationist till krigshök.

USA:s president Donald Trump gick bland annat till val på en återhållsam utrikespolitik samt en non-interventionspolicy vad gäller andra länders förehavanden. Istället menade han sig förespråka principen ”Amerika först”, med andra ord att hans politik skulle utgå från vad som var bra för det egna landet istället för att gå andra länders ärenden.

Han kritiserade även sin motkandidat Hillary Clinton för att hennes politik var det direkt motsatta och påpekade att USA med henne som president kan komma att leda världen in i ett nytt världskrig.

Efter att Trump till mångas överraskning valde att bomba Syrien för en vecka sedan tycks dock hans retorik ha vänt 180 grader och det pratas nu om krig med Nordkorea, Iran och Ryssland. Många anser dessutom att bombningen av Syrien inte bara var en attack på det landet, utan även en attack mot deras främsta allierade Ryssland.

Tonen mellan Ryssland och USA, som i början av Trumps mandatperiod såg ut att bli varmare än på mycket länge, har dessutom hårdnat ordentligt. Både Ryssland och Iran har uttryckt att USA är ett steg bort från riktigt krig och att ifall Trump ”går över linjen” igen så kommer de att svara med kraft.

Många menar nu att det skett ett paradigmskifte inom Trumps administration och att Steve Bannon, vars ideologiska hemvist kan sägas vara en lättare och mer konservativ variant av den amerikanska Alt-right-rörelsen, som tidigare stod Trump väldigt nära nu bara finns kvar i hans närmaste krets på papperet. Istället sägs det vara Trumps judiske och neokonservative svärson Jared Kushner som nu sätter agendan – en agenda som är tagen direkt från judisk makt-rörelsen.

Kushner har förövrigt ett historiskt band till den judiske vänsteraktivisten och miljardären George Soros, som beskriver deras relation som ”lång och produktiv”. Nyligen blev Kushner också skyldig Soros 259 miljoner dollar i form av kredit. Skulden skapades i och med att Soros, trots sin öppna fientlighet mot Trump, investerade i ett fastighetsprojekt vid namn Cadre som Kushner och hans bror Joshua Kushner ligger bakom.

Jared Kushner är juden som har pekats ut som ansvarig för Trumps omvandling från isolationist till krigshök. Här med sin hustru Ivanka Trump.

Nyligen kablades även bilder ut över världen som visade hur USA helt plötsligt och för första gången någonsin fällde den kraftigaste icke-nukleära bomben som finns i landets arsenal i strid. Bomben, som heter GBU-43 och kallas för ”alla bombers moder”, släpptes över ett grott- och tunnelsystem i Afghanistan där man påstår att IS-terrorister skulle ha ett gömställe.

Samtidigt har Trump börjat sätta en enorm press på Nordkorea och har flera gånger upprepat att Kina måste se till att stoppa landets kärnvapenprogram. På Twitter skrev Trump exempelvis i torsdags:

Jag hyser inga tvivel om att Kina kommer att hantera Nordkorea på lämpligt sätt. Ifall de inte klarar av det så kommer USA med allierade att göra det. USA!

Under en pressträff samma dag sade Trump:

— Nordkorea är ett problem, problemet kommer att hanteras.

Enligt Kinas utrikesminister Wang Yi så kan krig mellan USA och Nordkorea bryta ut ”vilken sekund som helst”.

— Om ett krig bryter ut så blir resultatet en situation där alla är förlorare och där det inte finns några vinnare, sa Wang Yi nyligen under en gemensam presskonferens med sin franske kollega Jean-Marc Ayrault i Peking.

Idag firar också Nordkorea 105-årsjubileet av landets grundare Kim Il-Sungs födelse, en högtid man också kallar för Solens dag. Under dagen har i vanlig ordning hållits militära parader med pompa och ståt där man visar upp sin militära styrka. Bland annat stoltserade man med missiler som är tänkta att bestycka ubåtar och som ska föreställa kärnvapen.

Se dagens militärparad från Nordkoreas huvudstad Pyongyang i samband med Solens dag nedan:

Enligt källor i Washington så har Trump dessutom beordrat en militär förstärkning kring den koreanska halvön, uttryckt att han inte kommer att tolerera några fler kärnvapentester från Nordkorea samt sagt att han inte utesluter ett militärt ingripande mot landet ifall de genomför ett sådant test.

Samtidigt har Nordkorea en tradition av att göra testuppskjutningar av kärnvapen vid högtider som Solens dag och hela världen håller nu andan för att se ifall man kommer att göra det under dagen samt vilka konsekvenser ett sådant agerande kan få.

Nordkorea har alltid genomsyrats av en tanke om att de amerikanska imperialisterna en dag kommer att attackera landet och slutföra det man påbörjade för 70 år sedan under det koreanska kriget. Koreanska folkarmén, det enorma militära maskineri som är rustat för att försvara landet, övar ständigt inför detta scenario och Nordkoreas folk får höra om detta framtidsscenario dagligen – i skolan, på arbetsplatser och via nyhetssändningar.

Nordkoreansk propaganda har i regel udden riktad mot USA. Ovan: En koreansk kvinna river sönder den amerikanska flaggan. Nedan: Amerikanska soldater torterar en koreansk kvinna respektive dödar koreanska barn.

I officiella uttalanden har också Nordkorea i skarpa ordalag fördömt USA:s attack mot Syrien och menar att Trump har drabbats av ”allvarlig militär hysteri” samt att han måste ställas till svars för sina krigsbrott. Man låter också hälsa att varje militär provokation gentemot Nordkorea kommer att besvaras ”utan nåd”.

FAKTA: Koreanska Folkarmén

Trots sin ringa storlek har Nordkorea världens fjärde största armé och under den ideologiska Songun-policyn [ungefär militären först, reds. anm] så är militären landets primära institution.

Koreanska Folkarmén består av fem delar: Armén, Flottan, Flygvapnet, De Strategiska Rakettrupperna samt Särskilda operationsgruppen. Även den paramilitära milisen Arbetarna och Böndernas Rödgardister ligger numera under Folkarméns kommando.

Sammanlagt 1,26 miljoner soldater ingår i Folkarméns samtliga delar, vilket motsvarar var femte nordkoreansk man i vapenför ålder. Samtidigt har man ytterligare drygt 6 miljoner man i reserv som är redo att rycka in i Folkarméns tjänst vid behov.

Överbefälhavare är landets ledare Kim-Jong Un som också är ordförande i de två kommissioner som styr över Koreanska folkarmén: Nationella försvarskommissionen och Koreas arbetarpartis centrala militärkommission.

Källa: Wikipedia

Källor:
Russia and Iran warn US they will ’responde with force’ if red lines crossed in Syria again
Pyongyang parades new ICBMs & submarine-based missiles in founding leader’s honor (PHOTOS, VIDEO)
N. Korea blasts US ‘military hysteria & aggression’ in Syria, vows to mercilessly foil provocations
Kina varnar för krig om Nordkorea
Tucker Carlson Tonight 4/14/17 : Potential North Korea show of force ,Dangers From MS-13 Gang
EXPOSED: George Soros’s “Long And Productive Relationship” With Jared Kushner Includes New $250 Million Investment


  • Publicerad:
    2017-04-15 13:19