KOMMENTAR. Rapporter om att maktbalansen i Vita huset skiftat till judiska intressens fördel tros av många vara orsaken till Donald Trumps brutna vallöften. Nu verkar till och med den konservative nationalisten Steve Bannon vara på väg bort från Trump-administrationen.

Judarna Gary Cohn och Jared Kushner bakom Donald Trump.

Tidningen Fox Business rapporterade i veckan om hur maktbalansen i Vita huset på sistone förändrats till fördel för liberala judar på den nationalistiska falangens bekostnad.

Enligt anonyma källor ska en konflikt ha brutit ut mellan den invandringskritiska nättidningen Breitbarts före detta chefredaktör och Donald Trumps nationalistiske chefsstrateg Steve Bannon, och den tills alldeles nyligen liberala demokraten tillika juden Jared Kushner. Bannon ska bland annat ha kallat Kushner, som är gift med Donald Trumps dotter Ivanka Trump, för ”globalist” och ”cuck”.

Enligt källorna ska bråket ha givit resultatet att Trump bland annat petade Bannon från Nationella säkerhetsrådet och i stället gjorde Kushner till sin viktigaste rådgivare.

De allt mäktigare judarna i Vita huset

Kushner är inte den enda globalistiske jude som tilldelats allt större inflytande i Vita huset. Även presidentens främste ekonomiske rådgivare Gary Cohn, före detta Obama-supporter och styrelseordförande i Goldman Sachs, har anslutit sig till Kushners falang.

Enligt källorna ska dessa båda personifiera Trumps förvandling från att vara emot frihandelsavtal och amerikanska imperialistkrig i Mellanöstern till att mjuka upp retoriken gentemot NAFTA och handelskrig mot Kina samt att förklara krig mot Syrien.

Bannon har i sin tur profilerat sig tydligt gentemot amerikanska imperialistkrig och är en stark förespråkare av idén ”Amerika först”. Ytterligare en skiljelinje mellan den nationalistiska och judiska falangen är invandringen, där vare sig Cohn eller Kushner utmärkt sig som kritiker av denna medan däremot Bannon är en anhängare av den omtalade muren mot Mexiko.

Kushner och Bannon inringade.

Vita huset avfärdar konflikt

Vita huset menar i ett pressmeddelande att pratet om en konflikt är en falsk historia som drivs av människor som vill distrahera från Trump-administrationens framgångar.

Pressekreterare Sean Spicer erkänner dock att det existerar en konflikt men anser att den är ”överdriven”:

— Våra strider och politiska skiljaktigheter måste stanna bakom stängda dörrar, kommenterade Spicer.

Trump antyder att Bannon är på väg bort?

Några dagar efter att sprickan omnämnts i media kommenterade Trump i en intervju med CNN händelsen på följande sätt:

— Jag gillar Steve, men man måste komma ihåg att han inte var involverad i min kampanj tills väldigt nyligen. Jag hade redan besegrat alla senatorer och guvernörer och jag kände inte Steve. Jag är min egen strateg, och det var inte som så att jag skulle byta strategi för att jag mötte skurken Hillary, sa Trump.

Judaskyssen.

Presidentens något nedvärderande och nedtonade kommentarer tolkas av några, däribland Andrew Anglin från Daily Stormer, som att Bannon är på väg bort från administrationen. Ett påstående som styrker denna tes är att personer som känner Bannon sagt att han kan komma att avgå ifall hans roll i administrationen förminskas ytterligare. Ifall så sker hade det förmodligen inte funnits många kvar inom Vita huset att försvara Trumps vallöften om strikt invandringspolitik och icke-interventionistisk utrikespolitik.

Källor:
Steve Bannon Calls Jared Kushner a ‘Cuck’ and ‘Globalist’ Behind His Back
Trump’s Battle Royale: Inside Kushner, Cohn’s Growing Dominance Over Bannon, Priebus
Trump says ’I like Steve’ Bannon; won’t definitively say he has confidence


  • Publicerad:
    2017-04-16 22:00