UTRIKES. Donald Trumps son Eric Trump säger i en intervju med The Telegraph att hans syster Ivanka Trump påverkade deras far att bomba Syrien.

Eric Trump och Ivanka Trump.

Under torsdagen förra veckan tog USA:s president Donald Trump en helomvändning i Syrienkonflikten och beordrade militären att anfalla mål i Syrien vilket ledde till att 59 kryssningsrobotar avfyrades mot en syrisk flygbas där minst sju syriska regeringssoldater dödades.

I en intervju med tidningen The Telegraph avslöjar nu Trumps son Eric Trump att hans syster Ivanka Trump blev djupt berörd efter att ha sett bilder på skadade barn efter kemvapenattacken och att hon hade påverkan på deras far att attackera Syrien.

Ivanka är mamma till tre barn och hon har inflytande. Jag är säker på att hon sade: Lyssna detta är fruktansvärt.

Även Donald Trump uppges ha blivit berörd av bilderna på skadade syriska barn och Eric Trump ställer sig också bakom sin fars beslut att attackera Syrien och kallar de syriska regeringssoldaterna för barbarer.

Min far kommer att agera i tider som det. Och förresten, han var anti göra något med Syrien för två år sedan. Sedan gasar en ledare sitt eget folk, kvinnor och barn. Vid något tillfälle måste Amerika som är världsledande och världens supermakt träda fram och agera och vi gjorde det med en hel del stöd av våra allierade och jag tror att det är en stor sak.

Invanka Trumps make, juden Jared Kushner, som också är särskild rådgivare till presidenten, uppges också ha haft stor inverkan på att genomdriva flyganfallet förra veckan.

Syriens president Bashar al-Assad har förnekat att man använt kemiska vapen utan att man har attackerat Islamiska statens områden och att det där funnits kemiska vapen som exploderade vid attacken.

Rysslands president Vladimir Putin ställer sig bakom Assads beskrivning och kallar de ogrundade anklagelserna mot Assad för “fake news”.

— Vi har rapporter från flera källor om att detta handlar om falsk flagg och jag kan inte kalla det något annat och detta förbereds i andra delar av Syrien, inklusive de södra förorterna i Damaskus. De planerar att plantera vissa kemiska vapen där och för att sedan anklaga den syriska regeringen för en attack , sade Putin vid en gemensam presskonferens med Italiens president Sergio Mattarella i Moskva.

Putin sade också att detta påminner om när de amerikanska representanterna demonstrerade i FN: s säkerhetsråd att det fanns kemiska vapen i Irak för att rättfärdiga anfallet på Irak som slutade med förödelsen i landet och tillväxten av terroristhotet och uppkomsten av Islamiska staten.

Källor:
Ivanka Trump influenced my father to launch Syria strikes, reveals brother Eric
Idlib ‘chemical attack’ was false flag to set Assad up, more may come – Putin


  • Publicerad:
    2017-04-12 17:40