UTRIKES. Syriens president Bashar al-Assad fortsätter med bestämdhet att förneka att hans regering ska ha gett någon order om att använda kemiska vapen. Istället menar han att gasattacken fabricerades av USA för att ha en förevändning att kunna attackera Syrien.

Den franska nyhetsbyrån Agence France-Presse (AFP) intervjuade nyligen Syriens president Bashar al-Assad angående västvärlden och den judiska pressens påstående om att hans regering ska ha attackerat civila i Syrien med saringas, samt den följande amerikanska bombningen av ett syriskt flygfält.

På direkt fråga ifall Syrien på något sätt var inblandade i kemgasattacken svarade president Assad:

— Det fanns inga order om att genomföra någon attack, vi har inga kemiska vapen, vi gav upp vår [kemiska] arsenal för tre år sedan. Även ifall vi hade haft kvar den så hade vi aldrig använt den och vi har aldrig någonsin använt oss av den historiskt.

Assad menar också att den ursprungliga källan till påståendet var al-Qaida och att man därmed inte ens kan ta anklagelsen seriöst. Istället hävdar Assad att USA med allierade själva fabricerade attacken för att ha en förevändning att ingripa militärt mot Syriens regering.

— Vårt intryck är att Västvärlden, huvudsakligen USA, är hand i handske med terroristerna. De fabricerade hela berättelsen för att ha en förevändning till attacken. Det var inte en attack på grund av det som hände i Khan Sheikhun. Det är en enda händelse: Steg ett är teratern vi såg i i sociala medier och på TV och propagandan, och scen två är den militära attacken. Detta är vad vi tror, eftersom det endast var två dagar mellan teatern och attacken, helt utan utredning eller konkreta bevis på någonting. Det enda vi såg var anklagelser och propaganda och sedan attacken, förklarade Assad.

Även Rysslands president Vladimir Putin anser att kemgasattacken var fabricerad. Putin kallar det hela för ”false flag” och varnade även nyligen för att fler liknande false flag-attacker kan komma att ske inom kort, något som han menar att Ryssland har fått bekräftat från flera olika källor.

Se den exklusiva intervjun med president Bashar al-Assad i sin helhet nedan:

Källa:
Idlib ‘chemical attack’ was false flag to set Assad up, more may come – Putin


  • Publicerad:
    2017-04-13 23:50