CENSUREN. Utan någon förklaring har den ryska ambassaden i Syrien fått sitt officiella twitterkonto nedstängt, efter att ha publicerat en kritisk film om ”Vita hjälmarna” med citat från den ryska försvarsmakten.

Den ryska ambassaden i Syrien har utan någon förklaring fått sitt officiella twitterkonto nedstängt efter att de publicerat en kritisk film om ”Vita hjälmarna” med citat från den ryska försvarsmakten.

Det här kontot har stängts av. Läs mer om varför Twitter stänger av konton eller återgå till din tidslinje” är budskapet som nu möter den som försöker gå in på ambassadens twitterkonto @RusEmbSyria. Den sociala plattformen har sin vana trogen inte kommenterat nedstängningen.

Utrikesministeriet i Moskva har på sitt officiella twitterkonto meddelat att de ser avstängningen som ren censur och ett uppenbart brott mot yttrandefriheten och kommenterar ”Vita hjälmarna” så här:

De vita hjälmarna” är en pseudo-humanitär organisation som skapats av västerländska underrättelsetjänster i Syrien: medverkar till terrorism, iscensätter kemiska attacker, dödar civila, inklusive barn, organhandel.

Skärmbild från Ryska Utrikesministeriets officiella twitterkonto.

Den Ryska Ambassaden i Sydafrika kallar i en tweet Twitter för åsiktspolis.

Skärmbild av tweet från Ryska Ambassaden i Sydafrika.

”Vita hjälmarna” gör anspråk på att vara en syrisk civilförsvarsgrupp som grundats av brittisk underrättelsetjänst, men de ska enligt RT verka enbart i områden som kontrolleras av militanta grupper som strider mot regeringen i Damaskus och de har anklagats för att ha kontakt med terroristorganisationer, däribland Al-Qaida.

De har även anklagats för att ha iscensatt så kallade false-flag-attacker, det vill säga falska operationer som genomförs för att det ska se ut som en viss part är ansvarig, istället för de som verkligen planerat och genomfört attacken.

Källor:
Twitter suspends Russian embassy in Syria after it criticized White Helmets
Rysk ambassad stängs av från Twitter – skrev kritiskt om ”Vita hjälmarna”
Ryska Ambassadens i Sydafrika twitterkonto


  • Publicerad:
    2019-07-31 22:25