UTRIKES. Efter Donald Trumps oväntade attack mot en syrisk flygbas har flera av hans mest hängivna supportrar nu vänt sig emot honom och kritiken står som spön i backen.

USA:s oväntade attack mot en regeringskontrollerad flygbas utanför staden Homs i Syrien har vänt flera av Donald Trumps mest hängivna supportrar från den provita och antijudiska alt right-rörelsen emot honom.

Nationalisten Richard Spencer har i flera tweets uttryckt missnöje över presidentens val att attackera Syrien och har även lagt in en syrisk flagga mellan sitt för- och efternamn.

Twitterprofilen ”Baked Alaska” med 155 000 följare har påpekat att Trump under valrörelsen lovade att hålla sig ifrån krig i Mellanöstern och i stället sätta USA först, och att det som nu har skett inte är vad hans väljare röstade för.

Komikern Sam Hyde har släppt en video där han något desillusionerad säger att ”white supremacist street fighting is the only way forward politically”.

Även den mer liberala och icke-antijudiska falang som kommit att kallas ”alt light” kritiserar Trump. Mike Cernovich med 247 000 följare på Twitter kallar till exempel den ursprungliga påstådda kemvapenattacken för en ”bluff” som nu används för att ”dra igång tredje världskriget med Ryssland”.

Den konservativa debattören Ann Coulter, som bland annat hållit tal under Trumps kampanjmöten, lyfter i sin tur fram alla tweets där USA:s president tidigare uttryckte starkt motstånd mot amerikansk militär inblandning i Syrien.

Andrew Anglin från Daily Stormer utgör en av de mer balanserade rösterna. Han tror att Trumps helomvändning om Syrien antingen är ett uttryck för ett taktiskt genidrag som ingen ännu kan uttyda, alternativt att han har blivit utpressad. Även Anglin är dock pessimistisk och tror att de nationalistiska krafterna kan ha blivit utmanövrerade av Vita husets sionister och globalister representerade av presidentens judiske svärson Jared Kushner. Han skriver också om att det ryktas i media om att Trumps nationalistiske chefsstrateg Steve Bannon kan vara på väg ut från Vita huset, något som Anglin menar vore en direkt attack mot Trumps väljarbas tillika ett förräderi mot USA.

Källa:
Högervrede mot Trump efter Syrienanfall


  • Publicerad:
    2017-04-08 16:15