Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Juden Jared Kushner anklagas för otillåtna rysskontakter – nu för Israels räkning

Av Redaktionen, 2017-12-02
redaktionen@nordfront.se

USA. Drevet mot Trumpadminsitrationen rörande otillbörliga kontakter med Ryssland fortsätter. Nu har presidentens judiske svärson Jared Kushner pekats ut för att ha dirigerat Michael Flynn att i hemlighet be Ryssland om hjälp att stoppa en antiisraelisk resolution i FN.

Trumpadministrationens starke man Jared Kushner anklagas nu för att ha förmått Michael Flynn att i hemlighet söka Rysslands stöd för Israels räkning.

I februari avgick president Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn, efter att ha anklagats för otillbörliga kontakter med Ryssland via landets USA-ambassadör Sergey Kislyak

Det massmediala narrativet gjorde då gällande att de hemliga besöken ska ha rört en sublim plan från Trumps sida att arbeta för bättre relationer med Ryssland, genom att bland annat lätta på USA:s sanktioner mot landet. Flynn ska dessutom ha ljugit om sina möten med ambassadör Kislyak för den förment ovetandes vicepresidenten Mike Pence likväl som för FBI.

Nu har dock NBC News pekat ut Trumps judiske svärson som marionettspelaren bakom de hemliga mötena. Dessutom ska dessa inte alls i huvudsak ha rört någon ”ondskefull” plan om att förbättra relationerna med Ryssland, utan istället om att förmå Ryssland att hjälpa till att stoppa en FN-resolution som fördömde illegala israeliska bosättningar på palestinsk mark. Den historiska resolutionen gick nämligen igenom medan Barack Obama fortfarande var president och markerade den första och enda gången som USA avstått från att stoppa en resolution gentemot den judiska skurkstaten med hjälp av sitt veto, oavsett vad det handlat om.

I samband med att Flynns kontakter med Ryssland uppdagades ska Trump att uttryckt att hela situationen var ”väldigt, väldigt, väldigt illa”. Frågan är hur han kommer att reagera ifall informationen om Kushner visar sig stämma.

Det är dock inte första gången som den George Soros-kopplade riskkapitalisten Kushner anklagas för att ha haft otillåtna kontakter med Ryssland. Redan i maj gick ett antal demokrater ut och krävde Kushners omedelbara avgång, med anklagelsen om att han begått den svåra överträdelsen att personligen ha träffat ryska diplomater. I ett pressmeddelande skrev då The Democratic National Committee (DNC):

Trump har inget annat val än att omedelbart avskeda Kusgner, vars underlåtenhet att rapportera detta i säkerhetskontrollen är anledning nog att inleda en brottsutredning.

[…]

Nästa fråga är huruvida presidenten har sanktionerade detta, eftersom ingen står mellan Trump och Kushner i befälsordningen.

Se ett nyhetsinslag från NBC News om de nya anklagelserna mot Kushner:

Källa:
Michael Flynn pleads guilty to lying to FBI in Mueller probe


  • Publicerad:
    2017-12-02 23:45