USA. Donald Trump har i dagarna tagit steg mot amnesti för hundratusentals illegala invandrare samt tonat ned uppförandet av muren mot Mexiko. Handlingar som lett till stor ilska bland hans väljarbas.

Donald Trumps administration gick tidigare i månaden ut och meddelade att Obama-konstruktionen Daca, ett program som möjliggjort för unga latinamerikanska illegala invandrare (så kallade DREAMERS) att temporärt fortsätta uppehålla sig i USA, ska skrotas. Trumps justitieminister Jeff Sessions kommenterade beslutet att riva upp Daca med att ”vi kan inte tillåta alla som vill komma hit att göra det”.

Men nu tycks någonting ha hänt. Under onsdagen hade nämligen Trump ett möte med de demokratiska toppolitikerna Nancy Pelosi och juden Chuck Schumer angående situationen med de illegala invandrarna. Dagen efter gick Pelosi stolt ut med informationen att mötet med presidenten lett till en överenskommelse om att skydda de illegala invandrarna från deportation och att Daca-programmet nu ska bli lag. I utbyte hade inte ens Trump krävt att den omtalade och bland folket mycket populära muren mot Mexiko skulle uppföras, utan endast nöjt sig med ”gränsrelaterade säkerhetsåtgärder”.

Presidenten själv menar att de inte kom överens om någon uppgörelse om Daca och att det i så fall inte skulle ha skett utan löften om ”massiv gränssäkerhet”.

Samma dag lät han dock meddela att de ”tittar på att låta människor stanna kvar” och att en uppgörelse med demokraterna var på gång.

— Vi pratar om att ta hand om människor, människor som fördes hit, människor som har gjort ett bra jobb och som inte fördes hit av egen vilja, sa presidenten.

Därefter fortsatte han att provocera sin väljarbas genom att jämföra den utlovade muren mot Mexiko med att reparera redan existerande gränsstängsel.

Muren skulle enligt uppgift komma senare.

Som om detta inte vore nog fortsatte hans vänsterliberala twittrande under torsdagen då han bland annat frågade sig ifall det verkligen finns någon som vill skicka hem illegala invandrare som ockuperar hundratusentals amerikanska jobb.

Trumps brutna kampanjlöften och alltmer globalistiska åsikter föranledde den republikanske kongressledamoten Steve King, som Nordfront tidigare skrivit om och som bland annat påtalat vitas överväldigande bidrag till den västerländska civilisationen, att varna för att presidentens väljarbas kommer att bli ”förstörd och desillusionerad bortom all räddning”.

Exempel på detta dök upp i drivor under fredagen, när upprörda Trump-supportrar la upp bilder och filmer på brinnande och slängda Trump-kepsar.

Nordfront har tidigare skrivit om en maktkamp inom Vita huset där mer nationalistiskt lagda personer som Steve Bannon och Sebastian Gorka velat föra en valkampanjstrogen politik medan liberala judar som Trumps svärson Jared Kushner och Gary Cohn förespråkat globalism. När nu både Gorka och framförallt Bannon inte längre arbetar för Trump menar vissa att detta kan vara orsaken till presidentens tilltagande globalism. Det är dock svårt att veta med Trump, som upprepade gånger när man trott sig veta var man har honom plötsligt svängt i motsatt riktning.

Klart är dock att Trump på sistone tagit steg bort från utlovad repatriering av miljontals icke-vita till att i stället närma sig amnesti för dessa och med det en förmörkning av USA:s befolkningssammansättning.

Källor:
Pelosi: Trump, Ryan Agreed to Move Forward With the DREAM Act Which Includes a Path to Citizenship
Pelosi reportedly interjects at WH dinner: ’Do the women get to talk around here?’
Donald Trump: Let DACA Recipients Stay; Not Amnesty
Steve King: If Reports Correct ‘Trump Base Is Blown Up, Destroyed, Irreparable’


  • Publicerad:
    2017-09-16 12:22