UTRIKES. USA:s president Donald Trump gjorde under gårdagen en plötslig helomvändning i Nato-frågan och säger nu att han inte längre anser att militäralliansen är förlegad.

Under onsdagen höll Donald Trump en gemensam presskonferens med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i Washington, där han tog tillbaka sina tidigare uttalanden om militäralliansen.

— Jag sade att den var förlegad, men den är inte längre förlegad, sade Trump och beskrev även Nato som ”ett bålverk som värnar internationell fred och säkerhet”

Trump tog även upp relationerna med Ryssland under presskonferensen som han menade låg på den kanske lägsta nivån någonsin.

Just nu kommer vi inte alls överens med Ryssland. Vi har kanske den sämsta relationen någonsin när det gäller förbindelser med Ryssland. Men vi kommer att se vad som händer. Putin är ledare för Ryssland. Ryssland är ett starkt land, vi är ett mycket, mycket starkt land. Vi får se hur det hela utvecklas.

Tidigare under onsdagen mötte USA:s utrikesminister Rex Tillerson Rysslands president Vladimir Putin och utrikesministern Sergei Lavrov i Moskva.

Efter mötet kunde Tillerson konstatera att förbindelserna och förtroendet mellan USA och Ryssland ligger på en kritisk nivå.

— Världens två främsta kärnvapenmakter kan inte ha den här typen av relation, sade Tillerson.

Donald Trump under presskonferensen i Washington: 

Källa:
President Trump: NATO Is ’No Longer Obsolete’


  • Publicerad:
    2017-04-13 14:30