JOURNALISTIK. Att media har en tydlig agenda och helt skamlöst använder grova överdrifter och rena lögner i sitt politiska arbete är ingen större hemlighet, men hur mycket ljuger de för oss och vilka mål har deras vidriga avsaknad för sanningen egentligen?

Välkommen till Aktuellt, detta är kvällens rubriker.

”Välkommen till Aktuellt, detta är kvällens rubriker.”

När vi tar del av den etablerade massmedian får vi dagligen en stor dos av förvirrande benämningar, vit-pixling och uppenbara falskheter och för de flesta av oss är inte detta något man lägger speciellt många tankar på. Detta har sina logiska förklaringar eftersom den enorma makt media egentligen har är något svårgreppbart, obehagligt och väldigt skrämmande. Men även om man väljer att blunda för detta så påverkar alla dessa skamlösa lögner vår vardag i allt större grad och detta är något vi alla måste få klart för oss.

Bortsett från att grova brottslingar skyddas arbetar lögnmedia dessutom hårt för att deras signalement eller identitet inte ska nå allmänheten. Hemska rån, mord och allsköns lidande sopas mer eller mindre under mattan medan de bygger upp en lögnaktig och falsk bild att vi i väst är goda, lever i frihet och har dragit livets stora vinstlott när resten av världen lider eller är onda och elaka.

Vi påminns ständigt om vår så kallade demokratiska frihet och det pratas högt och brett om journalister och konstnärer som förtrycks och fängslas utomlands. Men ironin i att det fängslas och förtrycks just journalister och konstnärer mitt under näsan på oss, här i vårt egna kära land, är något man är väldigt tyst om.

I lögnens paradis Sverige slår sig lögnarnas mästare för bröstet och hyllar 250-årsdagen av tryckfrihetslagen. Denna lag innebär att alla har rätt att uttrycka sina åsikter och sprida information och på samma dag döms Nordfronts nyhetsredaktör för just ett sådant brott. Man frågar sig hur detta ens är möjligt? Hur kan hyckleriet nå dessa orimliga nivåer? Kan lögnen, detta smutsiga massmediala vapen, användas mer ogenerat än det gör i dessa tider?

Fängslade journalister och konstnärer i Sverige, en förtigen verklighet.

Fängslade journalister och konstnärer i Sverige, en förtigen verklighet.

Tydligast blir denna användning av rena lögner i ett politiskt syfte då det kommer till att hetsa fram krig i alla möjliga delar av världen. För är det något lögnpressen älskar så är det just krig och att hetsa fram hat mot oliktänkande vars åsikter bryter mot det skenheliga demokratiska mönstret.

Jag har här sammanställt en lista över fem av ljugmedias värsta fiender och sätter här ljuset på hur de ljugit för att påverka opinionen. I flera fall har de till sin stora förtjusning lyckats få till stånd stora krig med förödande konsekvenser och i andra jobbar de hårt vidare med samma ambition. Showen fortgår och de fortsätter att ljuga medan det blir allt tydligare att de sitter fast med skägget i brevlådan.

5. Kim Jong Il. Visst kan Nordkorea ses som lite udda, men i det liberala väst finns inga spärrar som helst över vad media pumpar ut för smaskigheter. Jag tänker inte bemöta lögnerna om Nordkoreas forna ledare utan jag skriver bara om några så kan ni själva göra en bedömning om sanningshalten i dessa ”fakta”. Nu är det inte så att vi ska tro på dessa påhitt utan media vill att vi ska tro att Nordkoreas befolkning matas med dessa uppgifter och att de kanske rent av tror på dem. Om dessa påståenden finns någonstans överhuvudtaget mer än i medias oärliga fantasier är det intressanta i det här sammanhanget.

Kim Jong Il, media goes bananas.

Kim Jong Il, media goes bananas.

Enligt vissa svenska medier står det att finna på Nordkoreas officiella hemsida att Kim Jung Il aldrig behövde gå på toaletten. Varför? Tydligen var han så himla bra så han inte behövde. Då källan till och med nämns, så letade jag efter nämnda påstående men till min lilla förvåning fann jag inte några belägg för detta på nämnda sida.

Vidare ska han påstått sig ha uppfunnit hamburgaren och slagit rekord i golf första gången han spelade. Här går uppgifterna isär men vi kan säga att det pendlar mellan 5 och 13 hole in one på 18 hål. Han påstås ha kunnat ändra vädret med sitt humör och hans klädstil tog världen med storm (nordkoreanerna ska tro att hela världen klär sig på liknande vis). Han skrev dessutom inte mindre än 1 500 böcker på tre år.

Kim Jung Il var så himla knäpp så alla män till och med tvingades att klippa sig som honom också. Han favoritfilmer var Rambo, Fredagen den 13:e och Godzilla. Vi låter denna sista kanske mest troliga ”fakta” avsluta lögn-tsunamin som media skapat om Kim Jong Il och går vidare.

4. Donald Trump. Dagens mediala mobboffer nr.1. Ska man tro lögnpressen så finns det ingen som är så usel och rutten som den tillträdande amerikanska presidenten. Om man inte räknar med alla som media kallar lågutbildade vita rednecks som tydligen bebor USA och röstade fram honom vill säga.

Donald Trump verkar ta den mediala skitstormen med ro.

Donald Trump verkar ta den mediala skitstormen med ro.

Inför valet var all västmedia stensäker på att Hillary Clinton skulle ro hem segern då Trumps pinsamma skelett i garderoben fick mer eller mindre ett eget liv. Men efter den pinsamma kallduschen Trumps seger innebar laddade media om och la in en ännu högre förtalsväxel.

I svensk media tar man ofta in människor som ska besitta kunskaper om amerikansk politik för att fördjupa denna debatt. När dessa får fria tyglar benämns Trump inte sällan med ord som dumskalle, galning eller lögnare. Vissa går så långt så att de syr in den så kallade förintelsen i sina alltmer desperata försök att vinna PK-poäng i smutskastningen.

Vi har fått veta att han hatar allt från mexikaner till barn och tafsar på varenda fruntimmer som korsar hans väg. Han är en helt talanglös affärsman och allt han säger är dikt och förbannad lögn. Han tillsätter bara hemska rasister eller korrupta politiker och han kommer att starta ett kärnvapenkrig samma sekund han tillträder och världen kommer att hamna i en ny mörk och kall medeltid.

Här skulle denna punkt bli så fruktansvärt lång om jag skulle försöka bemöta alla dessa anklagelser men bara den löjliga mängd av smädelser som media ständigt spyr ut mot Donald Trump talar sitt tydliga språk och är väldigt roande i sig. Ser någon fortfarande kejsarens kläder egentligen?

3. Vladimir Putin. Världens farligaste man, med alla medel till hands för att utplåna planeten. Ända sen Putin tillträdde har vi matats med medias fantasier om att han drömmer om ett stort invasionskrig som kommer att bryta ut vilken sekund som helst. Tyrannen Putin har siktet inställt på Sverige och på senaste tiden har vi fått veta att just Gotland är väldigt viktigt för ryssarna, så det är bäst att vi fyller ön med NATO-trupper innan det är för sent.

Vladimir Putin, verklighetens Dr. Evil?

Vladimir Putin, verklighetens Dr. Evil?

Men Putin är inte bara en maktgalen diktator med drömmar om världsherravälde. Han bombar även barn och hjälpsändningar i bland annat Syrien. Utöver sin roll som hemskt och elak krigshetsare, har han även en fruktansvärd makt i massor av andra länder runt omkring hela världen. Han manipulerar inte bara sina egna val, han gör det lite överallt som till exempel i USA där hans ryska agenter ställer till elände och drar i trådarna. När det kommer till Putin tar dessutom lögnmedia till ett annat trick, de påstår att Putin styr den ryska median och sprider medvetna lögner om väst däri, hemska tanke.

2. Saddam Hussein. Mycket har sagt om Iraks forne ledare men en av de största och smutsigaste lögnerna är hans påstådda folkmordsplaner. Inte sällan berättas det om den påstådda gasningen av tusentals kurder, främst kvinnor och barn. Enligt historien som media hamrat in bedrev Hussein ett folkmord på kurder och på bästa sätt gasade han ihjäl dessa med senapsgas och sarin. Men efter lite närmare undersökning visar det sig att kriget som fördes var mot den irakiska fienden nr ett, Iran.

Saddam Hussein, folkmördare och allmän bad guy.

Saddam Hussein, påstådd folkmördare och allmän bad guy.

Den irakiska staden Halabja ligger på gränsen mot Iran och där använde båda sidor kemiska stridsmedel mot varandra. Enligt vissa dog de oskyldiga offren som hamnade mellan dessa stridande styrkor dessutom av cyanidförgiftning. Cyanid var något som ingick i stridsgasen som iranierna använde. Irakierna använde som nämnts senapsgas och sarin vilka inte innehåller cyanid.

Hur kan vi vara så säkra på vilka kemiska stridsmedel Irak besatt kan man fråga sig? Svaret är att Saddam Hussein och Irak köpte dessa av det superdemokratiska frihetsparadiset USA.

Med denna enorma lögn skapade man en bild som inte behöver mycket fantasi för att dra tankarna till några andra som påstås ha använt gas för att utrota människor. När så ”rapporter” om kärnvapen och ännu mer kemiska stridsmedel började ramla in så var kriget mot denna hemske och ondskefulle tyrann igång. Sedan att allt visade sig vila på lögner och lömska uppsåt sopas snabbt undan och media riktar ljuset mot näste ”tyrann” som måste stoppas innan fler oskyldiga får sätta livet till.

1. Muammar Gadaffi. Ondskan personifierad, och för att understyrka detta ytterligare kallas han även Mad-dog i media. Under hans hemska styre har vi fått lära oss att befolkningen inte bara svalt, de utsattes dessutom för de mest otänkbara hemskheterna. Gadaffi slaktade kvinnor och barn och utsatte hela Libyens befolkning för ett fruktansvärt lidande. Han hade flera tortyrkamrar i sina palats och han besökte ofta skolor där han plockade ut 15-16 åriga flickor genom att bara stövla in och klappa de han ville ha på huvudet. Dessa släpades helt sonika iväg och slutade sina dagar i tortyrkamrarna i hans bunkrar. Han frös också in sin utlandssekreterare och hade honom i sitt palats så han kunde gotta sig i hans lidande.

Journalisten som knåpade ihop infrysningen måste varit en stort Star Wars fantast.

Journalisten som knåpade ihop infrysningen måste varit en stor Star Wars-fantast.

Utöver detta så bombade han och mördade folk hej vilt och vissa likställer honom rentav med den romerska kejsaren Caligula. Men börjar man skrapa lite på ytan så växer snabbt en helt annan bild fram av Gadaffi och Libyen.

Vad sägs om gratis el och sjukvård? Startbidrag till par som gifter sig på 50000$? Medborgarlön och en fördelning av landets oljeförtjänst till alla medborgare? Ett eget banksystem som gav räntefria lån och noll dollar i utlandsskulder? Vi kan gissa att det sistnämnda var det värsta av allt och fick den demokratiska lögnpressen att se rött vilket ledde till ytterligare ett blodigt och meningslöst krig.

Gadaffi, media ser rött då folket har det för bra.

Gadaffi, media ser rött då folket har det för bra.


  • Publicerad:
    2017-01-17 01:08