SYRIEN. I en ny rapport anklagar Amnesty International Syriens president Bashar al-Assad för att ha hängt uppemot 13 000 fångar i ett militärfängelse sedan ”inbördeskrigets” utbrott.

Syriens president Bashar al-Assad anklagas återigen för krigsbrott, denna gång av Amnesty.

Människorättsorganisationen Amnesty International har under dagen släppt en 80-sidor lång rapport där de påstår att Syriens president Bashar al-Assad i hemlighet och via hängning har låtit avrätta uppemot 13 000 fångar i militärfängelset i Saydnaya.

Rapporten bygger dels på intervjuer med personer i Turkiet som påstår sig vara på flykt från Syrien och som säger sig ha bevittnat eller deltagit i massavrättningarna. Den bygger också på satellitbilder från fängelset där man menar att ett antal gravplatser i närheten är ett bevis på tusentals avrättningar.

Den ryska nyhetssajten Russia Insider är väldigt kritiska till både rapportens vittnesuppgifter och vad satellitbilderna påstås visa. Bland annat skriver man:

Amnesty International påstår med bestämdhet att Assad har dumpad kroppar i massgravar, men deras bilder visar inte alls något sådant. Istället ger de oss bilder på små gravplatser som har växt med ett betydande antal individuella gravar under en kort tid. Detta är fullkomligt bisarrt. Varför skulle någon som slaktat 13 000 människor bry sig om att gräva ned dem i individuella gravar? Och varför skulle någon som försöker gömma 13 000 kroppar begrava dem på en gravplats – platsen där man i regel hittar döda kroppar? Är det verkligen så uppseendeväckande att en existerande militär gravplats växer snabbare i krigstider? Finns verkligen ingen mer uppenbar och trolig förklaring än att ”Assad måste avrätta tusentals människor”?

Detta är inte första gången Assad anklagas för allvarliga krigsbrott sedan sionistiska världsmakter tillsammans med islamister inledde ”inbördeskriget” i Syrien, fast beslutna att störta Assad och hans regering.

Dessa anklagelser har dock tidigare alltid visat sig osanna, alternativt omöjliga att föra i bevis. Något som regimtrogen och judiskägd media konsekvent har vägrat att uppmärksamma.

Bland annat har det påståtts att Syriens regering använt kemiska vapen mot landets civilbefolkning, något som FN:s sändebud inte har kunnat bevisa. De attacker som genomfördes mot civilbefolkningen med saringas skedde dessutom från områden som kontrolleras av al-Nusrafronten, vilket är namnet på al-Qaida i Syren.

När staden Aleppo återerövrades av regeringstrupper tillsammans med styrkor från bland annat Ryssland och Iran påstod även sionistiska och västerländska politiker tillsammans med judiskägd media att regeringen svälte ut alternativt mördade hundratusentals civila i stadens östra delar.

Det var dock i just östra Aleppo där ”rebeller” höll ut allra längst och även denna gång visade det sig att det var dessa som vägrade släppa ut civilbefolkningen från sina kontrollerade områden, vilket ledde till att uppemot 60 000 civila mördades eller svalt ihjäl. I de befriade delarna av staden firade istället civilbefolkningen att deras stad äntligen rensats från terrorister.

Ifall även dessa anklagelser visar sig sakna grund återstår att se, men i ett sådant läge kan man knappast vänta sig någon rättelse från den judiskägda massmedian.

Källor:
Amnesty Report Accuses Syria of Executing Thousands Since War Began
Human slaughterhouse: Mass hangings and extermination at Saydnaya prison, Syria
The Next Big Syria Lie: Assad Executed 13,000 Prisoners, Sketchy Witnesses and Odd Satellite Photos ’Prove’


  • Publicerad:
    2017-02-07 20:00