UTRIKES. Trots att Syrien är med på listan över länder vars medborgare inte får resa in i USA enligt Trumps nya direktiv så stödjer Syriens president Bashar al-Assad åtgärden.

I januari implementerade USA:s president Donald Trump ett inreseförbud för medborgare ifrån sju muslimska länder, däribland Syrien. Detta för att förhindra att medlemmar i de terrorgrupper som har starka fästen i berörda länderna tar sig in i USA.

Trump har mött hård kritik både i USA och utomlands och federala domare har lyckats häva inreseförbudet temporärt, även om Trump-administrationen arbetar hårt för att återupprätta förbudet.

Nu får Trump stöd i frågan från Syriens president Bashar al-Assad som i en intervju med radiokanalen Europe 1 Radio påpekar att terrorister redan har lyckats infiltrera Europa och framförallt Tyskland genom att ta sig in på kontinenten i form av ”flyktingar”.

— Jag tror att förbudet är riktat mot dessa människor. Det är inte riktat mot det syriska folket, sade Assad.

Under det blodiga och utdragna ”inbördeskrig” som drabbat Syrien under de senaste åren har Assad själv haft stora problem med terrorister och samtidigt tvingats utstå hets och lögner från terroristernas allierade inom västerländsk media och etablissemang.

Källa:
Assad says Trump travel ban targets terrorists, not Syria’s people


  • Publicerad:
    2017-02-16 16:40