USA. USA:s president Donald Trump  överväger en ny presidentorder för att övervinna rättsliga hinder i framtiden och har därmed inga omedelbara planer på att slåss för sitt inreseförbud i Högsta domstolen.

Domare i appellationsdomstolen i San Francisco beslutade i veckan om ett fortsatt stopp under tiden den rättsliga processen pågår för president Donald Trumps inreseförbud från sju olika muslimska länder.

Det är olyckligt att det tar tid enligt lag, men vi kommer att vinna det slaget. Vi har också många andra alternativ, bland annat att utfärda en ny presidentorder, säger Trump.

Presidentorder eller exekutiv order är i amerikanska sammanhang en form av direktiv, som utfärdas av USA:s president, och som riktar sig till federala myndigheter. En sådan order ges av presidenten som företrädare för verkställande makt enligt USA:s konstitution.

Stödet för Trumps inreseförbud ökar bland det amerikanska folket och enligt en ny undersökning är 55 procent positiva till förbudet och 38 procent negativa.

Källa:
Trumps nya plan: En ny order om invandring


  • Publicerad:
    2017-02-11 08:40