USA. Just nu sprids en namninsamling på nätet som kräver att USA:s president Donald Trump ser till att den amerikanska motsvarigheten till AFA terrorklassas.

Tiotusentals amerikaner har redan skrivit under en namninsamling som uppmanar Trump att terrorklassa ANTIFA.

En namninsamling med namnet ”Declare ANTIFA a terrorist organization” sprids just nu på Internet. Tanken är att den ska lämnas in till USA:s president Donald Trump med förhoppningen att han kommer att se till att organisationen, som är den amerikanska motsvarigheten till den svenska regimtrogna organisationen Antifascistisk Aktion (AFA), klassas som en terroristgrupp.

Precis som i Sverige har amerikanska antifascister gjort sig kända för att gå etablissemanget och storfinansens ärenden. Detta genom att bruka hot, våld och uppvigling mot personer som ifrågasätter den rådande ordningen, något som de tack vare sin allians med världens ekonomiska och politiska elit i princip alltid kommer undan med.

I skrivande stund har 41 435 personer skrivit på uppropet som lyder:

Terrorism är i generell bemärkelse användandet av avsiktligt urskillningslöst våld för att skapa terror eller rädsla och på så sätt uppnå politiska, religiösa eller ideologiska mål. ANTIFA har vid upprepade tillfällen visat att de är mer än villiga att uppfylla dessa kriterier.

Vi ber att presidenten formellt förklarar ANTIFA vara en inhemsk terroristorganisation.

Daily Stormers Andrew Angling ser optimistiskt på utsikterna att terrorklassningen går igenom och menar att president Trump förmodligen hade genomfört detta ändå i sinom tid men att namninsamlingen lägger större tyngd bakom ett sådant beslut.

Källa:
Petition to Declare Antifa a Terrorist Group Getting Massive Support


  • Publicerad:
    2017-02-05 17:15