MEDIA. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och riksdagsgruppledaren Mattias Karlsson skrev en debattartikel i vilken de ger USA:s president helt rätt i sitt uttalande om Sverige.

En debattartikel av de båda Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson publicerades under gårdagen på debattsidan i den amerikanska tidningen The Wall Street Journal. I artikeln ger de USA:s president Donald Trump rätt i sina uttalanden om Sverige. 

Trump överdrev inte Sveriges nuvarande problem. Om något, så underskattade han dem.

De lyfte även fram att Sverige tagit emot fler asylsökande per capita än något annat land i Europa. Samt att en majoritet av dessa asylsökande kommit från muslimska länder vilket inneburit att islam är den näst största religionen i Sverige.

Åkesson och Karlsson tog även upp den kraftiga överrepresentation invandrare uppvisar i brottsstatistiken när det gäller grov brottslighet och att det numera finns 300 invandrare med svenskt medborgarskap som rest ned för att slåss för IS och hur de sedan tagits emot av den socialdemokratiska regeringen när de återvänt till Sverige.

Även den utsatthet många boende i förorterna känner till följd av upploppen som ständigt blossar upp. Istället för att nämna svenskarnas utsatthet i sitt eget land valde Åkesson och Karlsson att lyfta fram hur utsatt den judiska minoriteten i Malmö är och hur de hotas, trakasseras och attackeras på gatorna.

Artikeln avslutades med hur de tänker gå till väga för att vända den negativa utvecklingen i Sverige.

Vi vill sätta medborgarnas säkerhet och välfärd först. Vi ökar i opinionsundersökningarna och verkar ha en god chans att bli landets näst största parti under valrörelsen nästa år. Vi kommer inte att vila förrän vi gjort Sverige säkert igen.

Källor:
Trump Is Right: Sweden’s Embrace of Refugees Isn’t Working
Åkesson efter Sverige-utspelen: Trump har rätt


  • Publicerad:
    2017-02-23 12:20