MEDIA. Vänsterliberala medier i Sverige riktar kritik mot amerikanska Fox News efter att en okänd man vid namn Nils Bildt fick uttala sig som svensk säkerhets- och politisk rådgivare. I samma program fick även Expressens Ann-Sofie Näslund komma till tals där hon förnekade att Sverige drabbats av ökad brottslighet.

Det var i torsdags i förra veckan som Fox News bjudit in en man vid namn Nils Bildt och presenterat honom som svensk säkerhets- och politisk rådgivare, som sedan visade vara en felaktig titel som sattes av Fox News. Detta har sedan lett till att vänsterliberal media i Sverige anklagat nyhetskanalen för att syssla med “falska nyheter” istället för att bemöta vad Bildt sade. Man har även börjat gräva i Bildts förflutna i hopp om att smutskasta honom som person. 

I programmet fick även Expressens utrikesreporter Ann-Sofie Näslund komma till tals och svara på frågor om den ökade kriminaliteten och otryggheten många kvinnor i Sverige känner.

Enligt Näslund hade detta inte något samband med det stora antalet icke-européer Sverige tagit emot. Att antalet våldtäkter och sexuella ofredanden ökat de senaste åren bortförklarade Näslund med att det beror på hur man kollar på statistiken.

Sedan fick den okände Bildt komma till tals och avfärdade alla av fröken Näslunds argument som felaktiga. Därefter nämnde han att det finns oerhört mycket problem i Stockholm, Göteborg samt Malmö och då främst i förorterna till dessa städer.

Bildt nämnde även hur illa debattklimatet är i Sverige och att det inte förs någon seriös debatt kring dessa frågor.

— Jag blev introducerad till en person på SD, som tyckte att det kanske hade varit bra om jag var med och hjälpte de och tog in lite vettig eller bra utrikespolitik och sakkunnighet till partiet, som SD kanske har saknat i utrikesfrågor. Nu blev det inte så, vi kom aldrig överens tyvärr men på den vägen var det, säger Bildt.

Se hela det omtalade klippet nedan:

Källa:
Nils Bildt efter stora förvirringen: ”Fox News får ta på sig detta”


  • Publicerad:
    2017-02-27 19:30