USA. Efter mediahetsen mot Donald Trumps har nu den amerikanska presidenten gått ut och förklarat vad han med menade med sin Sverige-kommentar som han sa under ett tal i helgen.

Det var i helgen som president Donald Trump höll ett tal i Melbourne i delstaten Florida där han tog upp flera skräckexempel kring bristande gränskontroller. Trump nämnde flera av den senaste tidens terrordåd som inträffat i Europa vilka han kopplade samman med massinvandringen från muslimska länder vilket öppnat upp Europa för radikal islamism.

Bland annat tog presidenten upp Sverige som ett skräckexempel och syftade på den rekordstora massinvandringen samt den våg av brottslighet som följt i dess spår.

— Kolla vad som hände igår kväll i Sverige. Sverige! Vem hade kunnat ana? Sverige? De tog in stora mängder invandrare och har problem som de aldrig kunnat drömma om, sade han.

Efter hans kommentar om Sverige har lögnpressen försökt att få det till att Trump ska ha talat om att en terrorattack ska ha inträffat i landet, i ett ett uppenbart försök att dumförklara honom samt att illegitimera hans roll som president.

På grund av den enorma mediala hetsen mot Trump valde han under söndagseftermiddagen att förklara på sin Twitter vad han menade med sin kommentar om Sverige. Han skrev:

Mitt uttalande om det som händer i Sverige gällde ett inslag som sändes på @FoxNews om invandrare & Sverige.

Inslaget på FoxNews som Trump syftade på var en intervju med den judiske dokumentärfilmaren Ami Horowitz som svarade på frågor om massinvandringen och om ökningen av våldsbrott i Sverige samt att den svenska regeringen och svenska myndigheter försöker mörka sanningen om vilka det är som begår brott i landet.

Det var under hösten 2016 som Horowitz ville dokumentera följderna av den massiva främlingsinvasion som drabbat Europa och Sverige. Han ville även dokumentera de rykten han hört om ”no go-zoner” i storstädernas förorter. Väl i den svenska och invandrartäta förorten Husby attackerades han av en grupp främlingar och misshandlades. Horowitz anmälde händelsen till svensk polis som dock meddelade honom att de inte kunde göra något åt saken.

Källa:
Donald J. Trumps Twitter


  • Publicerad:
    2017-02-20 09:15