SVERIGE. Sveriges förre statsminister och utrikesminister Carl Bildt tillhör den grupp verklighetsfrånvända politiker som reagerat negativt på USA:s president Donald Trumps uttalanden om Sverige. I en debattartikel i The Washington Post utmålar Bildt invandringen till Sverige som en framgångssaga. 

Carl Bildt.

USA:s president Donald Trump håller fortfarande fast vid sin bild han fått av Sverige och låter sig inte tystas av några vänsterliberala journalister och politiker som kritiserar honom.

Den förre utrikesministern Carl Bildt håller inte med om den bild som Trump målat upp av Sverige och har fått en debattartikel under namnet ”Sanningen om invandrare i Sverige” publicerad i The Washington Post. Bland annat skriver Bildt:

Jag beklagar att president Trump förtalar vårt land i sina försök att hitta anledningar till att göra det han vill göra för att stänga USA.

I sin artikel tar Bildt upp den stora invandringsvågen från Balkan på 90-talet då Sverige tog emot över 100 000 personer, främst muslimer från Bosnien och vilken framgångssaga detta varit förutom lite gängkriminalitet som följt i dess spår.

Generellt klarar de sig lika bra, eller till och med lite bättre, än de som fötts i det här landet. Och de finns överallt: Inom sport, kultur, affärslivet och politiken. De har bidragit med en extra krydda till vårt land – men det är fortfarande väldigt mycket Sverige. De vajar på flaggan och sjunger alla sånger. Jag är övertygad om att de har gjort Sverige till ett bättre land.

Bildt tror inte att Trump skulle finna paradiset i Sverige men han skulle ändå vilja bjuda över honom bara det inte vore för den enorma uppmärksamhet besöket skulle medföra. 

Jag misstänker att hans faktiska kunskap är väldigt begränsad. Om det inte var för den enorma oro som skulle uppstå så skulle jag uppmana honom att hoppa över en av sina golf-helger för att komma hit och se med sina egna ögon.

Källa:
Carl Bildt: Här är sanningen om Sveriges flyktingar


  • Publicerad:
    2017-02-25 10:20