POLITIK. Sveriges socialdemokratiska regering riktar nu stark kritik mot Sverigedemokraterna efter deras debattartikel i The Wall Street Journal och anklagar partiet för att sprida en falsk bild av Sverige.

Justitieminister Morgan Johansson

Sveriges justitieminister Morgan Johansson fick ägna en stor del av torsdagen till att svara på frågor från svenska och internationella medier angående den debattartikel Sverigedemokraterna fått publicera i The Wall Street Journal. En upprörd Johansson anklagar nu Sverigedemokraterna för att svartmåla Sverige.

— Nu har vi alltså nått till den punkten då Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media. Det är ett nytt lågvattenmärke att de sprider dynga om Sverige på det här sättet, säger Johansson.

Johansson kan inte peka ut några konkreta faktafel i SD:s artikel men regeringen planerar ändå att få in ett genmäle i The Wall Street Journal för att få ge sin bild av Sverige.

— Det är också ett sätt att ljuga när man förtränger väsentliga fakta när man målar upp en bild som är felaktig att Sverige är ett särskilt våldsamt land och att det dessutom är knutet till de asylansökningar som vi fått under de senaste åren. Och där finns ingen som helst koppling mellan våldsutveckling och asylmottagande, säger Johansson.

Johansson väljer istället att hänvisa till att problemen i invandrartäta förorter beror på så kallade socioekonomiska faktorer och att regeringens plan är att satsa ännu mer resurser på dessa områden för att komma till rätta med problemen.

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson går i sin tur till motangrepp mot regeringens verklighetsfrånvända kritik:

Det är häpnadsväckande att regeringen inte förmår att presentera mer sofistikerade argument än så. Vi beskriver Sveriges problem som de är. Det är oroväckande att regeringen inte ens vill erkänna att vi har ett problem. Det betyder ju att de inte heller kan några lösningar. Sveriges invandringsrelaterade problem har inte skapats av SD eller Donald Trump utan av Socialdemokrater och liberaler. Regeringen borde ägna sin energi åt att finna konstruktiva lösningar på de problem man skapat snarare än att skjuta på budbäraren och skönmåla verkligheten.

Källa:
Regeringen anklagar Sverigedemokraterna för att svartmåla Sverige


  • Publicerad:
    2017-02-23 17:00