Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ryssland bannlyser 963 amerikaner

Stor del av det amerikanska etablissemanget svartlistad ”Ett svar på USA:s anti-ryska sanktioner”

Nicklas Norling berättar: ”Tysk polis hindrade oss från att resa till Bulgarien”

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Nordfront skrev tidigare om att tre svenskar hindrades av tysk polis från att resa till Bulgarien under gårdagen. Nordfront har nu talat med Nicklas Norling, som var en av de tre svenskarna som fick återvända hem istället för att besöka Sofia.

Lukovmarschen stoppas – judisk lobbygrupp jublar

BULGARIEN. I en ny vändning har högre instans beslutet att stoppa den årliga Lukovmarschen. Enligt beslutet tillåts endast att man lägger blommor vid platsen där general Lukov mördades av kommunister 1943.

Tysk polis stoppar demonstrationsdeltagare från att resa till Bulgarien

1984. Tysk polis har stoppat minst nio tyskar och tre svenskar från att resa till Bulgarien för att delta på den årliga Lukovmarschen.

Tuffare kontroller i USA när flyktingstopp hävs

USA. Det tillfälliga flyktingstopp från elva ”högriskländer” som president Donald Trump fick igenom 2017 har hu hävts, men alla som söker sig till landet måste vara beredda på ännu hårdare kontroller.

Trump signerar nytt inreseförbud

USA. Trumps invandringskritiska kamp fortsätter. Idag signerade han ett nytt inreseförbud som kommer att stoppa invandring från sex överväldigande muslimska länder.

Trump överväger en ny presidentorder för att övervinna rättsliga hinder

USA. USA:s president Donald Trump  överväger en ny presidentorder för att övervinna rättsliga hinder i framtiden och har därmed inga omedelbara planer på att slåss för sitt inreseförbud i Högsta domstolen.

Inreseförbud kan strida mot konstitutionen

USA. Under tisdagen kommer en amerikansk domstol att besluta huruvida Donald Trumps inreseförbud strider mot konstitutionen eller ej. Bland annat kommer man att använda sig av presidentens tidigare inlägg på Twitter för att stoppa den nya lagen.

Trump vill skapa fredade zoner för flyktingar i Syrien

UTRIKES. USA:s president Donald Trump vill skapa fredade zoner i Syrien och Jemen. Både Saudiarabien och Förenade Arabemiraten är positiva till förslaget.