APRILSKÄMT. Under gårdagen publicerade det ryska utrikesdepartementet ett telefonsvararmeddelande på sin Facebooksida för att driva med det västerländska etablissemanget.

Vem sa att Vladimir Putin inte har humor?

I samband med första april igår passade den ryska regeringen på att med en stor dos självdistans driva med det västerländska etablissemanget. På ryska utrikesdepartementets (UD) Facebooksida publicerades nämligen en video innehållandes ett tilltänkt nytt telefonsvararmeddelande till ryska ambassader.

Meddelandet, som lästes upp på både ryska och engelska, löd:

— Du har nått den ryska ambassaden. Ditt samtal är väldigt viktigt för oss. För att arrangera ett samtal från en rysk diplomat till din politiska motståndare, tryck 1. För att nyttja ryska hackares tjänster, tryck 2. För att efterfråga inblandning i ett val, tryck 3 och invänta nästa valkampanj. Vänligen notera att alla samtal spelas in för kvalitetsförbättring och i utbildningssyfte.

Videon dök upp på ryska UD:s Facebookflöde tillsammans med seriösa inlägg om bilaterala diskussioner med Kirgizistan och andra utrikespolitiska förehavanden.

Skämtet var förstås en hänvisning till de anklagelser som framförts av västerländska politiker och judiskägd media om att Ryssland och dess president Vladimir Putin använder hackare för att påverka andra länders politiska val.

Lyssna på meddelandet nedan:


Källa:
April Fools’ Day in Russia: Call the embassy and press 3 for ’election interference’


  • Publicerad:
    2017-04-02 11:20