MEDIA. Det sista avsnittet av den brittiska TV-serien Sherlocks senaste säsong läckte på nätet i förtid. Nu spekulerar etablissemangsmedia om huruvida Ryssland ligger bakom även denna ”cyberattack”.

Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes och Martin Freeman som Dr. Wattson i BBC:s TV-serie Sherlock.

Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes och Martin Freeman som Dr. Wattson i BBC:s TV-serie Sherlock.

Det västerländska etablissemanget har en ovana att skylla det mesta som man anser vara dåligt på Ryssland och dess president Vladimir Putin. Det började med republikanen Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet som man menar är Putins förtjänst men på senare tid har det även gällt fenomen som ”falska nyheter” och rasfrämlingars sexövergrepp på vita kvinnor i Tyskland. Putin har till och med anklagats i förväg för att försöka sabotera europeiska parlamentsval som ännu inte hållits.

Det senaste i raden fenomen som man tydligen kan skylla på Putin är läckta TV-serier. Den populära brittiska BBC-serien Sherlock, med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman i huvudrollerna, fick nämligen sin säsongsavslutning läckt på Internet i förtid nyligen.

Brittisk media spekulerar nu ifall detta inte är ett ”medvetet politiskt straff” från Ryssland för att BBC nyligen har utökat sina sändningar på ryska. Dessutom ska brittiska intressen ha försökt att spärra bankkonton tillhörande Russia Today (RT).

Avsnittet som cirkulerade i förtid var dessutom en rysk version av programmet vilket gjorde att BBC annonserade att de inlett en ”utförlig undersökning” i frågan.

Källa:
BBC investigating whether Sherlock series finale leaked from offices of Russian state broadcaster


  • Publicerad:
    2017-01-19 20:45