UTRIKES. I torsdags hölls ett möte mellan Rysslands president Vladimir Putin och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu angående Irans inflytande i Syrien. Under mötet sade Putin åt Netanyahu att sluta fokusera på bibliska händelser och börja leva i nuet istället.

Vladimir Putin sätter Benjamin Netanyahu på plats.

Orsaken till Vladimir Putins tillsägelse var ett utspel som Benjamin Netanyahu gjorde angående Israels ärkefiende Iran. Den israeliske premiärministern menade att Iran idag verkar för att förstöra den judiska staten, precis som Irans föregångare Persien gjorde för 2 500 år sedan.

— Persien gjorde ett misslyckat försök att förinta det judiska folket för 2 500 år sedan. Idag görs ett försök av Persiens arvtagare Iran att krossa den judiska staten. De säger detta så tydligt som möjligt, menade Netanyahu.

Det han åsyftar är den bibliska berättelsen om den antijudiske persern Haman som för cirka 2 500 år sedan blev förrådd och mördad av judar tillsammans med 75 000 av sina anhängare. Ett massmord som judar allt sedan dess firat under beteckningen Purim.

Men Putin valde inte att inta en Iran-fientlig hållning trots Netanyahus tårdrypande historiereferens. I stället valde han att säga åt sin israeliske kollega.

— Vi lever i en annan värld nu. Låt oss prata om den, sade Putin.

Nationalisten och antiglobalisten David Duke har tidigare gjort en video som tydligt visar att det är Israel som är den aggressiva kärnvapenstaten och inte Iran.

Dr David Duke – The Real Rogue Nuclear State:

Källa: 
Rejecting Purim spiel, Putin tells Netanyahu to stop dwelling on past


  • Publicerad:
    2017-03-11 06:00