UTRIKES. USA:s president Donald Trump vill att FN:säkerhetsråd är redo att skärpa sanktionerna mot Nordkorea efter att den upptrappade konflikten mellan USA och Nordkorea fortsätter att växa.

Donald Trump uttalade sig under måndagen om den upptrappade konflikten USA och Nordkorea befinner sig i och vill att FN:s säkerhetsråd ska vara redo att skärpa sanktionerna mot Nordkorea, efter vad man från USA:s sida bedömer som eskalerande spänningar kring landets robot- och kärnvapenprogram.

— Status quo i Nordkorea är oacceptabelt och rådet måste vara berett att införa nya och kraftigare sanktioner mot Nordkoreas nukleära och ballistiska program. Detta är ett verkligt hot mot världen, oavsett om vi vill prata om det eller ej. Nordkorea är ett stort världsproblem som vi måste lösa till slut, säger Trump.

Kinas president Xi Jinping uppmanade under dagen Trump och USA att visa återhållsamhet mot Nordkorea efter att Trump flera gånger försökt förmå Kina att påverka Nordkorea till att avstå från framtida missiltester och kärnvapenprov.

Japans premiärminister Shinzo Abe och Trump talades vid på telefon och kom överens om att båda parter ska fortsätta kräva att Nordkorea ska ”upphöra med sina provokationer”.

Trump meddelade även under dagen att USA planerar att införa en rad ekonomiska sanktioner mot Syrien efter den påstådda kemvapenattacken vilken man beskyller den syriska regeringen för att ligga bakom.

Källa:
Trump vill att FN skärper sanktionerna mot Nordkorea


  • Publicerad:
    2017-04-24 20:30