MASSINVANDRINGEN. Alla asylsökanden som kommer till Ungern kommer att interneras i läger i väntan på beslut. Beslutet som togs med stor majoritet i landets parlament kritiseras nu hårt av både FN, UNHCR och Amnesty.

Ungern är snart den enda suveräna nationen i Europa.

Samtliga asylsökanden som kommer till Ungern samt de som redan befinner sig i landet kommer att interneras i läger i väntan på att få sin asylansökan handlagd. De som istället för att vänta väljer att lämna landet får endast göra det söderut mot Serbien.

Beslutet togs nyligen med stor majoritet i det ungerska parlamentet och landets premiärminister Viktor Orbán menar att Ungern är under belägring. Vidare menar Orbán att trots en rejäl minskning av asylanter är faran ännu inte över.

— Migrationsflödet har bara saktat ner, det är inte över. Men vi har fått tid att förstärka våra försvarslinjer, sade han under måndagen då han talade inför 450 nya gränspoliser.

— Migration är en trojansk häst för terrorism, fortsatte han.

Nu får landet utstå mer kritik från de stora migrationsdrakarna FN, Amnesty och UNHCR. Gauri van Gulik, Amnesty Internationals europeiske vicechef, menar att man bryter mot internationell rätt när man väljer att skydda sin nation och sin befolkning från främmande raselement. Som slagträ väljer man att lyfta fram barnen, detta trots att majoriteten av de så kallade asylsökanden är unga män i vapenför ålder.

— De här åtgärderna kommer till och med att tillämpas mot barn. Det är en uppenbar kränkning av internationell och europeisk lag, säger han.

Källa:
Ungern spärrar in alla asylsökande i läger


  • Publicerad:
    2017-03-07 18:55