UTRIKES. I en intervju med den österrikiska tidningen Kleine Zeitung går Red bull-grundaren och miljardären Dietrich Mateschitz till angrepp mot den förda massinvandringspolitiken. Han kallar politiken ”oförlåtlig” och säger även att migrationsvurmarna är hycklare.

Dietrich Mateschitz.

I en intervju i den österrikiska tidningen Kleine Zeitung som publicerades i lördags, gick Red bulls medgrundare och miljardären Dietrich Mateschitz till hård attack mot den massinvandringspolitik som förts de senaste åren. I intervjun kallar han den politik som fördes under migrationsvågen 2015 för ”oförlåtlig”, och konstaterar att om ett företag skulle bedrivas som vissa europeiska stater gör så skulle det gå i konkurs.

Mateschitz angriper även det han kallar ”refugees welcome-brigaden”, och kallar dem hycklare då han inte såg dem bjuda in migranter i sina egna hem. Han tog även stark ställning mot det han kallar ”destabiliseringen av Europa”, något han menar hotar den kulturella mångfald som redan existerar på kontinenten. Dessutom uttalar han tydligt att han oroas av en viss sorts retorik som förekommit i debatten, som går ut på att inga homogena stater ska tillåtas existera och att hela Europa ska påtvingas massinvandring och mångkultur.

Förutom att kritisera massinvandringen uttalade han sig även kraftigt mot den politiska korrektheten. Till Kleine Zeitung säger han att ”ingen verkar våga säga sanningen, även om alla egentligen vet vad sanningen är”, samt att ”eliten vill att medborgarna ska vara rädda och lättmanipulerade”. Han angrep även hetsen mot Ryssland med orden ”jag behöver inte att någon annan ska tala om för mig vilka mina fiender är”, och även sanktionerna mot landet vilka han uppskattar kostar Europa miljardtals i euro.

Mateschitz kritiserade även förslag om att förbjuda bärandet av slöja, då detta enligt honom är betydelselöst jämfört med en rad andra problem Europas folk står inför.

Källa:
Red Bull Boss Slams Mass Migration, Forced Multiculturalism in Europe


  • Publicerad:
    2017-04-10 19:30