POLEN. I en kommentar om hur Polen har undvikit att bli ett mål för terrorism svarar den polska EU-ledamoten Ryszard Czarnecki att anledningen är enkel: Polen släpper inte in muslimska migranter i landet.

Ryszard Czarnecki.

Ryszard Czarnecki är medlem i Polens konservativa parti, Lag och Rättvisa (PiS), och har nu uttalat sig efter det senaste terrordådet i London. Han klargjorde att de flesta terrordåden ofta utförs av barn till muslimska migranter, där många av dem är medborgare i Europeiska länder som är tränade av Islamiska staten.

— I andra länder har det lett till en situation där de som tränas på den Islamiska statens territorium i Syrien och Irak – unga med franska, belgiska, nederländska, brittiska samt tyska medborgarskap – återvänder till Europa och på något sätt så är myndigheterna då oförmögna till att övervaka dem, säger Czarnecki och fortsätter:

— Vi, Polen, har lärt oss av andras misstag… Och vi kommer inte att öppna våra dörrar för muslimska migranter.

Czarnecki tror även att de senaste attackerna i Storbritannien var siktade på att försöka påverka det brittiska parlamentsvalet den 8 juni. Hans råd till Storbritannien är nu att utvisa alla radikala migranter:

Om en radikal muslimsk ledare uppmanar sina anhängare att starta krig mot ”otrogna”, då tror jag att det finns grunder till att utvisa den Imamen.

Källa:
Refusing Islamic migrants is only way of ensuring security: Polish MEP


  • Publicerad:
    2017-06-06 06:00