UNGERN. Ungerskt raseri kläs i diplomatiskt språk när Lőrinc Nacsa från KDNP kritiserar Stefan Löfvens krav på sanktioner mot landet.

Lőrinc Nacsa (KDNP) Ungern.

Den ungerske parlamentarikern Lőrinc Nacsa tillhörande Kristna Demokratiska Folkpartiet (KDNP) kritiserade på måndagen Sverige och dess ”invandringsstatsminister” Stefan Löfven. Detta eftersom den svenske statsministern öppet hotar Ungern med ekonomiska sanktioner i syfte att påtvinga landet samma invandringspolitik som Sverige och andra invandrarländer i Europa har.

— Det är oacceptabelt att invandrarländerna nu öppet hotar alla europeiska nationer och tvingar på dem invandrare, sade Nacsa.

Nacsas kommentar var en verbal förstärkning av utrikesminister Péter Szijjártós (Fidesz) uttalande tidigare på måndagen, som utgjorde ett svar på Stefan Löfvens krav på Ungern att ta emot invandrare och att ungrarna ska straffas eftersom de har sagt nej till den obligatoriska invandringskvoten.

Szijjártó ville med sitt uttalande ännu en gång tillbakavisa ”den svenska invandringsregeringens” återkommande krav på andra suveräna stater.

Ungern skyddar Sverige
Samtidigt betonade Péter Szijjártó att Ungern verkligen tar sitt ansvar för att hantera illegal invandring, eftersom de ungerska gränsskydden skyddar de västra och norra delarna av Europa.

Vidare påpekade han att EU-medel inte transfereras till Ungern i form av ”allmosor”, utan på basis av olika EU-avtal, vilka också innebär att ”vi har öppnat våra marknader för västeuropeiska företag, som i sin tur gör betydande vinster i Ungern”.

— Sveriges statsminister har fattat sina beslut, men vi har rätt att bestämma över oss själva, tillade han.

Szijjártó hoppas att valet till EU-parlamentet i maj ska innebära att fler politiker kommer att få mer inflytande som vill ha säkerhet i Europa, inga no go-zoner, inga krig, ingen växande brottslighet och inga terroristhot, meddelar ungerska Hír TV.

Källa:
Szijjártó Péter keményen visszaszólt a svéd kormányfőnek


  • Publicerad:
    2019-04-16 12:30